TİP'in Hatay kararına Gökhan Zan rest çekti: Adaylıktan çekilmeyeceğim

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan'ın Hatay adaylığının geri çekildiğini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada Zan'ın parti yönetimince tasvip edilmeyen ilişkilere girdiği belirtildi. Hedefi ve mücadelesinden sapmadığını dile getiren Zan, "Yarın sabahtan itibaren daha kararlı, dirençli, güçlü şekilde hemşerilerimizle birlikte yürümeye ve onların sesi olmaya devam edeceğim." ifadeleriyle adaylıktan çekilmediğini vurguladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gökhan Zan

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için kendisine rüşvet teklif edildiğini söylemişti.



Adaylığı 12 Şubat’ta duyurulan Zan, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı adaylıktan çekmesi durumunda ortak aday için çekileceğini açıklamıştı.

Öte yandan Zan, katıldığı yayında, adaylıktan çekilmesi için CHP'li isimlerin kendisine açık çek teklif ettiğini de ifade etmişti.

Son ana kadar doğru bir isimle, CHP ile ittifak yapmak için beklediğini fakat kendisine ahlaksız teklifler yapıldığını belirten Zan, "Çekilmem adına bana açık çek teklif edildi. 'Ne istiyorsan yaz' denildi, bunu kabul etmedim. Sonrasında iki kez mafyalarla tehdit edildim." diye konuşmuştu.

Bu gelişmeler üzerine TİP'ten flaş bir karar geldi.

"Tasvip etmeyeceğimiz ilişkilere girdi"

Partinin X'teki hesabından yapılan duyuruda Zan'ın Hatay adaylığının geri çekildiği belirtildi.

TİP'ten yapılan açıklamada Hatay İttifakı’nın ortak adayı olarak gösterilen Gökhan Zan'ın parti tarafından asla tasvip edilmeyen ilişkilere girdiği belirtildi.

Zan'ın söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını belirttiği ifadelerine yer verilen açıklamada ayrıca, "Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." denildi.

'Yoluma devam edeceğim'

TİP tarafından Hatay adaylığı geri çekilen Gökhan Zan, konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Hedefi ve mücadelesinden sapmadığını dile getiren Zan, "Yarın sabahtan itibaren daha kararlı, dirençli, güçlü şekilde hemşerilerimizle birlikte yürümeye ve onların sesi olmaya devam edeceğim." ifadeleriyle adaylıktan çekilmediğini vurguladı.

Bir haftadır adaylıktan çekilmesi için tehdit ve şantaja maruz kaldığını belirten TİP Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Gökhan Zan, İskenderun Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişilerce; adaylıktan çekilmesi yönünde kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini öne süren Gökhan Zan, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını iddia etti. Şantaj ve tehditlere boyun eğmediğini dile getiren Zan, bugün adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.


CHP'lilerden Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmesi için açık çek: Kabul etmeyince mafyalarla tehdit ettiler

'Akşener'in evladı'nın trajik savruluşu: Depremle ilgili asılsız iddiaları ile gündeme gelen Gökhan Zan TİP'in Hatay adayı oldu