Tunç Soyer'e 238 bin liralık Enver Aysever ihalesi soruldu: Bunları tartışacak zamanımız yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği okur yazarlık eğitimi kapsamında gazeteci Enver Aysever'in, 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddia edilmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konu ile ilgili olarak "Bunları tartışacak zamanımız yok" diye konuştu.

Haber Merkezi Diğer
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yayın yapan yerel bir televizyon kanalı olan Sonsöz TV'nin konuğu oldu.

İzmir hakkındaki gelişmelerin konuşulduğu programda Enver Aysever'e 18 günde 238 bin liranın nasıl kazandırıldığı da Soyer'e soruldu.

Bu eğitimlerin her zaman verildiğini ifade eden Tunç Soyer, eleştirilere yanıt vermekten kaçındı.

"Ona az verdin buna çok verdin" tartışmalarının kimseyi bir yere götürmeyeceğini dile getiren Tunç Soyer, belediyenin hedef alındığını savundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Enver Aysever’e özel ihale

"BUNLARI TARTIŞACAK ZAMANIMIZ YOK"

Tunç Soyer, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Enver Aysever Türkiye'deki eğitimcilerden biri olan isimlerden. Başkalarından da eğitim alıyoruz ancak Aysever’i sevenler-sevmeyenler üzerinden belediye hedef alınıyor. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin olması lazım. Bunları çok sığ buluyorum. Bunları tartışacak zamanımız yok.

"ONA AZ VERDİN BUNA ÇOK VERDİN TARTIŞMASI BİZİ BİR YERE GÖTÜRMEYECEK"

Finlandiya ve Güney Kore'nin kişi başı milli geliri, 50 yıl önce Türkiye'den gerideydi. Sonra bir bakan geliyor ve bütün bakanlıkların ücretini kesiyor ve eğitime aktarıyor. 8 yıl sonra öyle bir değişiyor ki Finlandiya'nın geleceği… Yani ona az verdin buna çok verdin tartışmaları bizi bir yere götürmeyecek."

İzmir Belediye Başkanı Soyer'in afet röportajı verdiği Artı TV canlı yayın sırasında elebaşı Öcalan'ı ekrana verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehirde etkili olan yağış sonrası meydana gelen hasara ilişkin son durumu terör örgütü propagandasıyla gündeme gelen Artı TV'ye anlattı. Soyer bilgiler paylaştığı sırada ekrana terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın görseli yansıdı. Birkaç saniye ekranda duran görsel daha sonra kaldırıldı.

CHP'li Tunç Soyer: Agamemnon isminden rahatsız olmak nasıl bir ruh hali?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Konak Pasaport İskelesi yerine konulan yüzer iskeleye Yunan kralı Agamemnon'un ismini vermelerini savundu. Soyer, “Agamemnon isminden rahatsız olmak nasıl bir ruh halidir? Bunu anlamakta zorlanıyorum' dedi. Agamemnon, Anadolu'ya saldıran Yunan kralının adı. 1. Dünya Savaşı'nda da Agamemnon ismi verilen bir savaş gemisiyle Çanakkale'ye saldırılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den ''Neden PKK'yı kınamıyorsunuz?'' sorusuna cevap: Kınasak ne olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, terör örgütü PKK'ya yönelik herhangi bir kınama mesajı yayımlamaması nedeniyle yapılan eleştirilere cevap verdi. SonSöz TV'ye konuşan Soyer, 'Her gün kınasak ne olacak? Bu nasıl bir bakış açısı? Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Akıl alacak gibi değil.' ifadelerini kullandı.