Türkiye'nin en soğuk ili oldu: Eksi 21,8 dereceyle Bolu ilk sırada yer aldı

Türkiye'de bu gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21,8 dereceyle Bolu'da ölçüldü. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini kaybetmesiyle Bolu'da aşırı soğuk meydana geldi.

Haber Merkezi AA
Bolu Dağı Tüneli ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1711 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'ndan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.

Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini kaybetmesiyle Bolu'da aşırı soğuk meydana geldi.

Meteoroloji İstanbul için saat verip uyardı: Yoğun kar bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonunda hava sıcaklığı sıfırın altında 21,8 derece olarak kaydedilirken, Abant Gölü ise sıfırın altında 17,9 derece ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin en soğuk üçüncü yeri ise sıfırın altında 17 dereceyle Ankara'nın Çamlıdere ilçesine bağlı Çamkoru oldu.

FOTOĞRAF 22
Kar kalınlığı 3 metreyi aştı yollar kapandı
Yoğun kar yağışlarının etkisini arttırarak sürdürdüğü Doğu Anadolu'da çok sayıda ilde köy yolları ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 3 metreyi aştığı Muş'ta ise tipinin etkili olduğu bölgelerde çalışmalar güçlükle sürdürülüyor.

FOTOĞRAF 12
Kardan kanepe, buzdolabı ve çamaşır makinesi yaptılar
Ülke genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışları ilginç görüntüleri de ortaya çıkardı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki gündür aralıksız yağan kar sonrası kimi vatandaşlar biriken karlardan kardan adam yerine kanepe, buzdolabı ve çamaşır makinesi yaptı.

FOTOĞRAF 7
Kar TIR sürücüleri için çile oldu
Erzincan'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezinde çocuklar için eğlence yüksek kesimlerde seyir halinde olan ağır tonajlı araç sürücüleri için de adeta çile oldu.