Üç kışı burada geçirmişler

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde 8 PKK mağarası bulundu. 2 kaçış tüneli olan 3 katlı bir mağara dikkat çekti. Teröristlerin 2019-2021 arasında kışı bu mağarada geçirdiği tespit edildi. Mağaranın giriş katını jeneratör odası olarak kullanan teröristler, alt katı kiler, en alt katı ise yaşam alanı olarak planlamış. Su ihtiyacı için sarnıç sistemi kurulan mağarada, baskın ihtimaline karşı da 2 tane kaçış tüneli kazılmış.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Mağara ve sığınaklarda 2 AK-47 piyade tüfeği, 52 tüp, 200 metre kablo, 1 ton 250 kilo gıda malzemesi ele geçirildi.

PKK’yı ülke gündeminden çıkartmak ve bölgede barındığı düşünülen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen Eren Abluka operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Şırnak’ta “Eren Abluka Sonbahar-Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk Operasyonu” başlatıldı. İçişleri Bakanlığı operasyonda Jandarma Özel Harekat, jandarma komando ve güvenlik korucularından oluşan timlerde 540 personelin görev aldığını açıkladı. Jandarma komandoların hava hücum harekatı ile başlayan operasyonun birinci gününde, Bestler-Dereler bölgesindeki arazi arama tarama faaliyetinde 8 mağara ile 11 sığınak tespit edildi. 3 katlı mağaralardan birinde PKK’nın 2019-2021 yılları arasında kış üslenmesini geçirdiği tespit edildi.

KAÇIŞ TÜNELİ VE SU SARNICI BİLE VAR

Mağaranın giriş katının jeneratör odası olarak kullanıldığı, alt katlardaki odalara kablolarla elektrik sağlandığı belirlendi. 15 metre ip merdivenle inilen ve gıda malzemelerinin bulunduğu ikinci katın kiler olarak kullanıldığı, onun altındaki son katta da mutfak, banyo ve tuvaletin bulunduğu geniş yaşam alanı olduğu görüldü. En alt katta kurulu 5 çadır bulundu. Bunlardan birinde basit tıbbi müdahalelerin yapıldığı tespit edildi. Mağarada kalan PKK’lılar, su ihtiyacını karşılamak için su sarnıcı da oluşturmuş. Ayrıca mağarada baskın durumunda kaçabilmeleri için kazılmış birisi 10, diğeri 6 metre uzunluğunda 2 kaçış tüneli, tünellerin yanında da 16 metrelik atış alanı tespit edildi. Mağara, Jandarma komandolar tarafından yeniden kullanılamayacak şekilde imha edildi.


Hepsi tahta mazgallı sığınakta ele geçirildi: Mardin'de PKK operasyonu

ABD elçisine PKK uyarısı: Jeff Flake, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Şırnak'ta Eren Abluka sonbahar-kış 26 operasyonu başlatıldı