Yanlıştan dönüldü

FETÖ ile mücadelede öne çıkan ve örgütün en çok hedef aldığı isimlerden birisi olan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy hakkında verilen hüküm bozuldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yeni Şafak 14 Nisan’da kararı gündeme taşımıştı.

Önceki gün Teknokent soruşturması kapsamında resmi evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla tutuklanan Ulusoy, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı. 17-25 Aralık darbe girişimi ile MİT TIR’larının durdurulması kumpasının aydınlatılması ve önlenmesinde büyük rolü olan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy hakkında 14 Nisan’da tutuklama kararı verildi.

Yeni Şafak’ın “Bir tuhaf tutuklama” ile gündeme getirdiği haber sonrası, harekete geçen avukatları, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

ÜST MAHKEME KARARI BOZDU

Ulusoy'un avukatı, müvekkilini tutuklayan Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararına, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği nezdinde itirazda bulundu. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Hakimi Yusuf Arslan, dosya üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda, "suç vasfının şüpheli lehine değişebileceği ve tutuklama tedbirinin ölçülü olmayacağı"na kanaat getirerek, Ulusoy'un tahliyesine karar verdi. Tahliye kararına, üst hakimlik nezdinde itiraz hakkı bulunuyor.

12 rütbeliye 88 kez ağır müebbet

AB, FETÖ’yeterörist diyemedi