|

AB, FETÖ’ye terörist diyemedi

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile ilgili İlerleme Raporu açıklandı. Raporda Türkiye’nin mülteci konusunda olağanüstü çaba gösterdiği kaydedilirken FETÖ terör örgütü olarak tanımlanmadı. Raporda Ankara’ya yönelik göç politikası, övülürken, “Türkiye AB’de dev adımlarla uzaklaştı” yorumu yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:15 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AB, FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımlanmadı.
AB, FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımlanmadı.

Avrupa Birliği (AB) açıkladığı Türkiye raporunda, Ankara'ya yönelik göç politikası, ekonomik büyüme ve bölgesel iş birliği konularında övgülere yer verdi. AB Komisyonu, yaklaşık 1,5 yıl aranın ardından aday ve aday adayı ülkeler hakkındaki raporunu yayımladı. Raporu basına AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn duyurdu.

FETÖ AB RAPORUNDA

Eski adıyla "İlerleme Raporu" yeni adıyla "Türkiye Raporu"nda övgülerin yanı sıra bazı eleştirilere de yer verildi. PKK'nın AB'nin terör örgütü listesinde yer aldığı anımsatılan raporda, FETÖ ise terör örgütü olarak tanımlanmadı. Türkiye'nin terör örgütü olarak yoğun bir mücadele yürüttüğü FETÖ, AB tarafından 2016'daki raporda olduğu gibi "Gülen hareketi" olarak adlandırıldı. Bu konuyla ilgili raporda sadece Türk yetkililerin 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden FETÖ'yü sorumlu tuttuğu aktarıldı.

TÜRKİYE ORTAK VE ADAY ÜLKE

Türkiye'nin AB için "önemli bir ortak ve aday ülke" olduğunun altı çizilen raporda, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik perspektifinin sürdürüldüğü açıklandı. Raporda, Türkiye'nin özellikle kamu yönetimi alanında önemli reformlar kaydettiği, daha "açık" bir yönetim için büyük kararlılık gösterdiği bildirildi. Ayrıca, Türkiye'nin sığınmacı ve göç politikasında "iyi ilerleme" kaydettiği vurgulanan raporda, “Türkiye AB’de dev adımlarla uzaklaştı” yorumu yapıldı.

#FETÖ
#AB
6 yıl önce