YÖK duyurdu: Bahar dönemi sınavları ertelendi

YÖK, üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bahar dönemi sınavları ertelendi.

YÖK, üniversitelerde bahar dönemi final sınavları ile ilgili dün toplantı yaptı. Sınavların, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi göz önüne alınarak öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına 1 Haziran'dan sonra yapılması kararlaştırıldı. Üniversitelere iletilen kararda, şöyle denildi:


"Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmaması hususu, 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2022-2023 akademik yılı dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir."


Öte yandan; üniversitelerin yüz yüze eğitim verilen programlardaki sınavlarının yüz yüze, çevrim içi programlardaki sınavların ise çevrim içi yapılması yönündeki kararları, YÖK tarafından desteklendi.



ÖSYM Başkanı Ersoy: Deprem bölgesindeki adaylardan KPSS ücreti alınmayacak

Türkiye'nin ilk uzay ve havacılık teknolojileri meslek lisesine Özdemir Bayraktar'ın adı verilecek

Bakan Özer'den öğretmenlere müjde: 10 yıl görev süresi şartı 5 yıla düşüyor