Yunanistan’a kaçacaklardı: Beş terör şüphelisi yakalandı

Edirne’de, yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen FETÖ, DEAŞ ve PKK terör örgütleri şüphelisi 5 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terörle mücadele faaliyetleri kapsamında yaptıkları denetimlerde, Yunanistan’a kaçmak isteyen 5 kişiyi sınırda yakaladı.

Şüphelilerin, FETÖ üyesi Ö.Y. ve M.G., PKK üyesi S.A. ve E.İ. ile DEAŞ üyesi E.A. oldukları belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Hatay'da otomobilde 32 bin 700 uyuşturucu hap ele geçirildi
Hatay'da bir otomobilin bagajındaki valizde 32 bin 700 uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zanlı gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Belen-İskenderun yolunda bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, bagajdaki valize saklanmış 32 bin 700 uyuşturucu hap bulundu. Polis, otomobildeki A.Ö. ve H.Ö'yü gözaltına aldı.

FOTOĞRAF 13
Yurt dışına kaçırılan 22 bin 424 eser ana vatana geri döndü
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele ekipleri tarafından 1980 yılından bugüne kadar yurt dışına kaçırılan 22 bin 424 tarihi eser ve kültür varlığı geri getirildi. Bu yıl bin 113 eserin iadesi sağlandı. Eserlerin en çok geri getirildiği ülkeler Almanya, Hırvatistan, İngiltere, ABD ve Sırbistan oldu.

Üç milyon TL vurgun yapan dilenci çetesine operasyon: 5 gözaltı