64 yıl sonra bir ilk: 2020 Nobel Ödül Töreni bu yıl gerçekleşmeyecek

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak görülen ve 1956'dan beri her yıl aralık ayının ikinci haftasında İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen Nobel Ödül Töreni’nin bu yıl salgın nedeniyle gerçekleştirilmeyeceği duyuruldu.

Fotoğraf: Arşiv

2020 Nobel Ödül Töreni, korona virüs pandemisi nedeniyle 64 yıl sonra iptal edildi.

Ödülleri dağıtan Nobel Vakfı tarafından yapılan açıklamada, ödüle layık görülenlerin açıklanacağı ancak ödüllerinin ‘yeni bir şekilde’ takdim edileceği belirtildi.

DÜNYA
Türkiye Nobel Ödül Töreni'ne katılmayacak

Kazananların kendi ülkesinde ya da ülkelerinin elçiliklerinde ödülü alması gibi formüller üzerinde durulduğu kaydedildi.

Ödüller dijital ortamda verilecek

Nobel Ödül Töreni, 1956’dan bu yana ilk kez pandemi nedeniyle iptal edildi. Her yıl aralık ayının ikinci haftasında İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen törenle sahiplerini bulan Nobel ödüllerinin bu yıl dijital ortamda verileceği belirtiliyor.

DÜŞÜNCE GÜNLÜĞÜ
Nobel insanlığı dinamitledi

Salgın nedeniyle gerçekleştirilemeyeceği belirlenen törende her sene 6 dalda Nobel ödülü veriliyordu. Ödülleri dağıtan Nobel Vakfı Başkanı Lars Heikensten yaptığı açıklamada, “Pandemi, insanlık için büyük bir kriz aynı zamanda Nobel Vakfı’nın karşı karşıya kaldığı sorunların daha da önemli hale geldiği anlamına geliyor. Bu yüzden insanlara bilimin önemi hatırlatılacak” açıklamasını yaptı.

Nobel Ödül Töreni en son 1956 yılında Sovyetler Birliği’nin Macaristan’daki varlığını protesto amacıyla iptal edilmişti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi: Utanç vericidir, rezalettir

HAYAT
Bosnalı Müslümanları kaleme alan Sinan Akyüz: Siyasetçiler insanlığından vazgeçebilir ama bir yazar asla