Cezaevindeki Deniz Seki dizide oynadı

Deniz Seki, cezaevi ortamında dizi çekimlerinde görüntülendi. Böylece dünyada ilk defa, ünlü bir mahkûm cezaevindeyken bir dizide rol aldı.

Haber Merkezi Diğer
Seki, atv'nin dizisi "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"ın cezaevinde çekimleri yapılan 14'üncü bölümünde konuk oyuncu oldu. Böylece dünyada ilk defa, ünlü bir mahkûm cezaevindeyken bir dizide rol aldı.

Dizinin sahneleri Seki'nin kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çekildi. Seki, dizide Meryem Çakırbeyli rolünü canlandıran Deniz Çakır'ın koğuş arkadaşı olarak izleyenlerin karşısına geçti.Seki, cezaevinde yazıp bestelediği şarkıyı da ilk kez dizide seslendirecek.

Dizinin yarın akşam yayımlanacak bölümünün ilk görüntülerine ve ünlü sanatçının 13 ay sonra ilk kez çekilen fotoğrafları Sabah'ta yer alan haberde yayınlandı. Senaryonun çekimi için dizinin yapımcısı Raci Şaşmaz, önce Seki'nin ailesi ve avukatları ile temasa geçti. Ardından Adalet Bakanlığı'ndan özel izin aldı.



Daha sonra dizi çekimleri için cezaevinde bulunan dizi oyuncularıyla Seki'ye haber gönderildi. Seki'nin de durumuna sıcak bakmasıyla herkesten sır gibi saklanan çekimler geçen perşembe ve cuma günleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşti.

Ağlatan replik

Senaryoda Deniz Seki'nin içerde bugüne kadar yaşadığı, duyduğu gördüğü gerçek hikâyelerden izlere yer verildi. Deniz Seki'nin dizide en ses getirecek repliği ise Hallac-ı Mansur'a ait: "Cehennem sadece acı çektiğimiz yer değildir Acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir"



Yeni bestesi herkesi ağlattı

Cezaevi yönetiminin uygun bir koğuş tahsis etmesiyle gerçekleşen çekimlerde Çakır ile Seki duygu dolu anlar yaşadı. İkili uzun süre gözyaşı döktü. Seki, cezaevinde yazıp bestelediği şarkısını da ilk kez bu dizide seslendirdi. Şarkıyı duyan tüm ekip gözyaşlarına hâkim olamadı. Oyuncular alkışlarıyla ünlü şarkıcıya moral verdi.



Jandarma'nın 2009'da düzenlediği bir operasyonda "Uyuşturucu temin etmek" suçlamasıyla tutuklanen Seki Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, "kokain satın alıp içmek" ve "başkalarına uyuşturucu temin etmek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplamda 3.5 yıl daha hapis yatacak olan Seki, cezasının son 1 yılında denetimli serbestlikten yararlanabilecek. Seki'nin en iyi koşullarda 2017'nin son aylarına doğru hapisten çıkabileceği belirtiliyor.