Düğünlerin Süpermen'leri: Damatlar

Evlilik hazırlığı içinde olan çiftler, düğün günlerinin yaklaşmasıyla birlikte stresli bir döneme giriyor. Düğün gününde her şeyin kusursuz olması ve gelinleri mutlu etmek görevi damatlara düşüyor. Biz de damat adaylarının bu özel günlerini sorunsuz geçirebilmesi için birkaç tüyo derledik.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Düğün gününde her şeyin kusursuz olması ve gelinleri mutlu etmek görevi damatlara düşüyor.

Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte çiçeği burnunda çiftleri de tatlı bir telaş sardı. Davet salonundan ev dizaynına, gelinlikten damatlığa kadar her detayı düşünen çiftler, bilhassa düğün gününde her şeyin kusursuz olması için büyük bir çaba harcıyor. Bu görev ise genellikle damatlara düşüyor. Evlilik hazırlığı için oradan oraya koşturan damatlar düğün günü de hem işleri organize eden hem de gelini memnun etmesi gereken bir kişi oluveriyor. Biz de bu hafta evlilik için gün sayan damat adaylarının işlerini kolaylaştıracak birkaç tüyoyu derledik. Siz de stresinizi ve telaşınızı bir kenara bırakarak doğru bir planlamayla düğün gününüzü sorunsuz geçirebilir, bu özel gününüzün tadını çıkarabilirsiniz.

İYİ BİR KAHVALTI ŞART

Eğer düğün davetiniz öğlen olacak ise güne erken bir saatte kalkarak sağlam bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Özellikle midenizi yormayacak ve sizi rahatsız etmeyecek hafif bir kahvaltı ihtiyacınız olan enerjiyi size sağlayabilir. Ayrıca taze sıkılmış meyve suyu veya papatya çayı da bugünü stressiz geçirmenize yardımcı olabilir. Tüm bunlardan sonra sıra damat tıraşına geliyor. Bunun için öncelikle kuaförünüzden sabahın erken saatleri için birkaç gün önceden randevu almayı ihmal etmeyin. Sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz kuaförünüzle olan randevunuzu teyit etmek olsun. Damat adayları özellikle yapacağı görevlerin telaşına düşüp gelini de ihmal etmemeli. Tüm bu sorumlulukları yerine getirirken eş adaylarının bugün oldukça hassas olduğunu unutmamalı ve ona her zamankinden daha anlayışlı bir şekilde yaklaşmalı. Damatlar stresini ve telaşını geline yansıtmamalı ve onun da kuaföre gitmesi için gerekli hazırlıkları yapmaya başlamalı. Bunun için damat adayları her şeyin üstesinden tek başına gelmeye çalışmak yerine gerek arkadaş gerekse akraba çevresinden gerekli yardımları almalı. Damat adayları özellikle gelinin kuaföre tam zamanında yetiştirmeli.

ARABA SÜSÜ DEYİP GEÇMEYİN

Gelinin kuafördeki işi bittikten sonra onu çok bekletmemeye özen göstermelisiniz. Çünkü bu bekleyiş, gelinin stresini oldukça arttıracaktır. Damatlar gelin kuafördeyken bir taraftan da araba süslemeyi ihmal etmemeli. Bu süsleme işini de öncesinde gelinle istişare edip önceden gerekli randevular alınmalı.

MİNİKLERE PARA ZARFLARI

Gelini kuaförden alıp trafiğe çıktığınızda sizi başka süprizler de bekliyor olacak. Süslü bir gelin arabasını gören minikler yolunuzu kesmeyi ihmal etmeyecektir. İşte tam da bu noktada bir göreviniz daha devreye giriyor: Para zarfları. Unutmayın bugünkü görevleriniz arasında sadece gelini mutlu etmek yok. Tüm telaşınız arasında başkalarını da memnun etmek zorundasınız. Hayatınızın bu özel gününüzde başkalarının zihninde asık suratlı ve gergin bir damat olarak kalmak istemezsiniz değil mi?

Salondaki eksikliklere dikkat!

Düğün günü dikkat etmeniz gereken konular arasında düğün müzikleri, kamera ve fotoğraf kayıtları da var. Özellikle düğün organizasyon şirketini bu konuda uyarmanızda fayda var. Çünkü müziklerde yapılan hata bu özel gününüzde tadınızı kaçırabilir. Aynı şekilde düğünün kamera kayıtlarının ve fotoğraf çekiminin de eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi oldukça önemli. Tüm bu görevleri yerine getirdikten sonra geriye düğünün tadını çıkarmak kalıyor desek de her şey tam olaarak bitmiş sayılmaz. Damatların düğün boyunca da dikkat etmesi gereken birkaç kural daha var. Damatlar özellikle davetlilere son derece nazik davranmalı ve onlarla sohbet etmeyi ihmal etmemeli. Aksi halde düğün sonrası sitemlerle karşılaşabileceğini unutmamalı. Damatlar geline olduğu kadar gelinin ailesine ve önceden tanışmadığı akrabalarına da özenli davranmalı. Tüm bu görevleri yepyeni hayatınıza muhteşem bir adım olarak görüp mutlu sonu düşünerek hareket ederseniz her şey sizin için daha kolay olabilir.

Şıklık ve zarafet bir arada

D’S Damat Ceremony serisi 2018 İlkbahar Yaz Koleksiyonu en mutlu gününüzü en şık gününüze çevirecek. Koleksiyon, siyah ve lacivert hâkimiyetinin yanı sıra bordoya ve beyaza yer açıyor. Sezonun renk kodlarıyla uyumlu koleksiyonda jakarlı kumaşlar duruşunuzu orijinallikle birleştirecek. Farklı yaka, düğme ve doku seçenekleri ile zenginleşen gömlek koleksiyonu smokininizin detayları ile uyum sağlayacak. Smokinin zarafetini ön plana çıkartan yelekler v sezon kombinlerinizin vazgeçilmezi olurken, şıklığınızı öne çıkartan en önemli detaylardan biri de kol düğmeleri olacak. Gece boyu en göze çarpan aksesuar olmaya aday, ister gümüş ister daha sembolik ve tarzınızı yansıtan kol düğmeleri karakterinizi ön plana çıkarmanıza yardımcı olacak.