Ramazan ayının müjdeleyicisi: Recep ayının 27'inci günü Miraç Gecesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Miraç, bize Allah'ın katından birtakım hediye ve atiyelerin getirildiği ve hayatımızda önemli değişikliklere vesile olan mühim bir gecedir" dedi.

Fotoğraf: AA

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bu akşam idrak edilecek Miraç Gecesi'nin Müslümanlar için önemli olduğunu söyledi.

Recep ayının 27. gününün Miraç Gecesi'ne denk geldiğini belirten Yılmaz, miracın Kur'an-ı Kerim'de adı anılan ve işaret edilen bir gece olduğunu vurguladı.

Yılmaz, İsra suresinin ilk ayetlerinde miraç olayının geçtiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

Önemli bir uyarıcı

Miraç Gecesi'nin ramazanın müjdeleyicisi olan recep ayının artık sona erip ve şaban ayının geldiğini gösteren bir dönem olduğunu anlatan Yılmaz, "Miracın bizi safha safha, adım adım ramazana hazırlayan, ramazana hazırlıksız 'küt' gibi düşmeyelim diye önemli bir uyarıcı mesaj değeri bulunmaktadır" dedi.

Kaza namazları eda edilebilir

Yılmaz, Miraç Gecesi gecesinde Müslümanların kaza namazları varsa onları kılmalarını gerektiğinin altını çizerek, "Kandil gecesinde nafile ve teheccüd namazı kılınmalı. İnsanlar bu gecede bol bol dua edip günahlarına af dilesinler. Kandil gününü de oruçlu geçirsinler" değerlendirmesinde bulundu.

HAYAT
Cennet nimetlerinin tarif edildiği 10 ayet

HAYAT
Ölümü hatırlatan 10 ayet