Taksi sorununa ilginç çözüm: Taksimetreyi aç gel

İstanbul ve Ankara’da hizmet veren bir taksi çağırma uygulaması “Taksimetre Aç-Gel” özelliğini devreye soktu. “Özellikle yoğun saatlerde birkaç lira farkla sana taksi bulmamız kolaylaşacak” ifadeleriyle duyurulan özellik tepki topladı.

Ayşe Mine Alioğlu Yeni Şafak
Arşiv

İstanbul ve Ankara’da hizmet veren bir taksi çağırma uygulaması “Taksimetre Aç-Gel” özelliğini devreye soktu. “Özellikle yoğun saatlerde birkaç lira farkla sana taksi bulmamız kolaylaşacak” ifadeleriyle duyurulan özellik tepki topladı. Biz de trafiğin yoğun olduğu saatlerde uygulamayı test ettik.

Uzun bir arayıştan sonra, ‘Trafik yoğun olduğu için aracın olmadığını, daha kolay erişim için “Taksimetre Aç-Gel” butonuna tıklamamız gerektiği’ uyarısını aldık. Sonra ‘Sürücünün taksimetreyi açarak gelmesi’ seçeneğini seçtik. Anında sürücü kabul etti ve 2 km uzaklıktaki konumdan, on beş dakika içerisinde konumumuza geldi. Normalde 40 TL’ye gidebileceğimiz lokasyona 70 TL’ye ulaştık.

FOTOĞRAF 8
250 TL taksimetre ücreti ekipleri şüphelendirdi: Direksiyon altında düğme bulundu
Eminönü'nde bir taksici, Aksaray'dan aldığı yolcuyu Eminönü'ne getirirken denetime takıldı. Taksimetrede 250 TL yazması ekipleri şüphelendirdi. Araçta yapılan incelemede taksimetre ücretine müdahale ettiği düşünülen bir düğme bulundu. Taksi inceleme yapılmak üzere otoparka çekildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Eminönü'nde taksicilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Trafikte taksiler durdurularak gerekli evrak ve belgeleri kontrol edildi.

FOTOĞRAF 21
Taksimetre kuyruğu: Zamlardan sonra taksiciler güncelleme noktalarına akın etti
İstanbul'da taksi açılış ücretine yapılan zammın ardından taksi şoförleri yeni tarifeye uygun olarak taksimetrelerini güncellemek için belirlenen noktalara akın etmeye başladı. Saat 10.00'da başlayan taksimetre ayarı için sabah 07.30'dan itibaren beklemeye başlayan taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu.