46 mutasyona sahip Kovid-19 varyantı tespit edildi

Fransa’da Medrxiv’de yayınlanan ve henüz hakem onayı almamış makalede Kovid-19’un 46 mutasyona sahip varyantının ortaya çıktığı ifade edildi.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

IHU Mediterranean Infection Enstitüsü tarafından yayınlanan makalede, ülkenin güneyinde aynı bölgede yaşayan, Kamerun’dan dönen 12 hastanın PCR testlerinin incelendiği belirtildi. Yapılan analizlerle elde edilen sonuçlarda, tespit edilen varyantın 46 farklı mutasyona sahip olduğu açıklandı.

Kovid-19 vakaları 2 haftada 2 kattan fazla arttı

Hastaların, Alpes-de-Haute-Provence ilindeki Forcalquier kasabasından oldukları belirtildi. Makalede, "Mevcut genomların mutasyon modeli, önceki tanımımıza dayanarak "IHU" olarak adlandırdığımız yeni bir varyantı gösteriyor" denildi.

ABD pandeminin ilk gününden bu yana dünya rekoru kırdı: Bir günde bir milyon vaka

"VARYANT MUHTEMELEN KAMERUN KÖKENLİ"

Varyantların aşı kaynaklı bağışıklıktan kaçma riski ve buna bağlı endişe oluşturduğunun altı çizilen makalede, "Kovid-19 varyantları, özellikle aşı kaynaklı bağışıklıktan kaçma riski açısından önemli bir virolojik, epidemiyolojik ve klinik endişe haline geldi. Burada, muhtemelen Kamerun kökenli yeni bir varyantın güneydoğu Fransa'da ortaya çıkışını ifade ediyoruz" denildi.

FOTOĞRAF 14
Danimarkalı bilim insanı: Omicron koronavirüs pandemisini iki ay içinde bitebilir
Danimarka'nın önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Tyra Grove Krause, Türkiye de dahil olmak üzere 100'ü aşkın ülkede tespit edilen Covid-19'un Omicron varyantına ilişkin umut veren açıklamalarda bulundu. Krause, yeni varyant nedeniyle vaka sayılarının bu ayın sonuna kadar hızla yükseleceğini, ancak Şubat ile birlikte düşüşe geçeceğini söyledi. Bu şekilde toplumun iyi bir bağışıklık kazanacağını vurgulayan bilim insanı "Pandemi iki ay içinde bitebilir" dedi. Krause, ayrıca Omicron'dan hastaneye yatış riskinin Delta'ya göre iki kat daha düşük olduğunu açıkladı.