DSÖ'den Omicron varyantı açıklaması: Yeni koronavirüs aşısına gerek yok

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tespit edilen yeni Omicron varyantı ile ilgili açıklamada bulundu. DSÖ, yeni koronavirüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti.

Haber Merkezi Diğer
Omicron varyantı vakalarının hafif seyrettiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüsün yeni tespit edilen varyantı Omicron ile ilgili açıklamada bulundu.

DSÖ, Omicron varyantının ortaya çıkışının tetikte olunması gerektiğini yeniden gösterdiğini söyledi.

  • Örgüt, halihazırda tespit edilen Omicron varyantı vakalarının hafif seyrettiğini ve ciddi vakanın olmadığını bildirdi.

NTV'de yer alan habere göre DSÖ, aşı olmuş kişiler de dahil olmak üzere, maske takmanın ve hijyenin önemine dikkat çekti.

MEVCUT AŞILAR ETKİLİ OLUR MU?

Aşılar ile ilgili de konuşan Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantının aşıların etkinliğini azalttığını söylemek için herhangi bir kanıt olmadığını aktardı.

  • DSÖ, yeni corona virüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti.

Omicron varyantı sonrası Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan kritik toplantı

BioNTech şirketinin kurucuları Şahin ve Türeci'den 'Omicron' açıklaması: Paniğe gerek yok

FOTOĞRAF 36
Omicron alarmı! Hastaneye yatışlar yüzde 330'a yükseldi: Uzmanlar artışın nedenini açıkladı
Omicron Kovid-19 varyantının ilk tespit edildiği Güney Afrika eyaleti, son iki hafta içinde hastaneye yatışlarda yüzde 330 artış gördü. Uzmanlar yaşanan artışın kaynağını açıkladı.

FOTOĞRAF 14
Omicron varyantı tam doz koronavirüs aşısı olanları etkileyecek mi?
Corona virüsün yeni Omicron varyantının ortaya çıkması, Covid-19 aşılarının etkisinin azalabileceğine dair tartışmalara yol açtı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ülkeleri uyararak, Covid-19 vakalarının varyant nedeniyle artırabileceğini ve aşılı kişilerin de etkilenebileceğini belirtti. B.1.1.529 olarak da bilinen varyantın aşıların koruyuculuğunu yüzde 40 oranında azaltabileceği aktarıldı.

FOTOĞRAF 11
Covid-19'un Omicron varyantının semptomları açıklandı
Koronavirüs Omicron varyantına karşı tüm dünyayı uyaran Güney Afrikalı doktor Dr. Angelique Coetzee, tehlikeli varyantının semptomlarını açıkladı. Coetzee, semptomlarının sağlıklı hastalarda "sıra dışı ama hafif" olduğunu söyledi. Ancak, B.1.1.529 olarak da bilinen varyantın yaşlılarda ve aşılanmamış kişilerde ciddi problemlere neden olabileceği konusunda uyardı.

FOTOĞRAF 15
​Her geçen gün daha fazla yayılıyor: Biontech Omicron varyantına karşı etkili mi?


Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ve ABD'li ilaç şirketi Pfizer, yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı gerekirse yeni varyanta göre uyarlanmış yeni bir aşının yaklaşık 100 gün içinde geliştirilebileceğini duyurdu.