Kütahya'da koronavirüsle mücadelede yeni karar: Marketlerdeki bazı ürünlerin satışına kısıtlama

Kütahya'da, tam kapanma sürecinde marketlerde gıda ve temizlik dışı bazı ürünlerin satışına, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kısıtlama getirildi. Kararda ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satan işletmeler kapalı olduğundan bu ürünler için müşteri yoğunluğu olabileceği belirtildi.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Kütahya'da İl Hıfzıssıhha Kurulu, 17 Mayıs pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma döneminde il genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirdi. İlave tedbirlere ilişkin toplantıda alınan kararda, ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satan işletmeler İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda kapalı olduğundan, marketlerde bu ürünler için müşteri yoğunluğu olabileceği belirtildi.

Reyonların önüne bant çekilecek

Bu doğrultuda, salgın riskinin azaltılması amacıyla açık olan marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılan reyonların veya bu ürünlerin bulunduğu katların tam kapanma sürecinin bitimine kadar önlerine bant çekilerek satışa kapatılmasına karar verildi. Alınan karar, resmi yazıyla kentteki marketlere tebliğ edildi.

FOTOĞRAF 4
Kapılarında kuyruk oluştu: Tam kapanma öncesi AVM’lerde alışveriş yoğunluğu
Tam kapanma kararının uygulanmasına saatler kala alışveriş merkezlerinde yoğunluk yaşandı. AVM önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Tam kapanma dünya basınında: Şehirleri terk ediyorlar

Sokağa çıkmada muaf tutulanlar kimler? Tam kapanmada açık ve kapalı yerler nerelerdir?

FOTOĞRAF 7
Bu sabah İstanbul: Kısıtlamanın ilk gününde toplu ulaşımda yoğunluk dünü aratmadı
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde İstanbul'da toplu ulaşımda yoğunluk yaşanırken İBB ek sefer konulduğunu açıkladı. Kentte bazı noktalarda da trafik yoğunluğu oluştu. Toplu ulaşım araçlarında oturacak yer kalması bir yana vatandaş ayakta zor durdu.

FOTOĞRAF 6
İstanbul'da yoğunlukta değişen bir şey yok: Avcılar ve Küçükçekmece'de trafik kilit
Tam kapanmanın ilk gününde Avcılar ve Küçükçekmece'de trafikte yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluktan kaçmak isteyen bazı sürücüler ise geri geri giderek trafiğe girmek istemiyor.