Kayseri Seçim Sonuçları - 14 Mayıs 2023 Kayseri İttifak ve Parti Oy Oranları Milletvekilleri

2023 Kayseri seçim sonuçları, Cumhur İttifakı oy oranı, Millet, Emek ve Özgürlük, ATA İttifakı oy oranları ve 28. Dönem milletvekilleri listesi belli oluyor. Oy verme Kayseri ve tüm Türkiye’de sabah 08.00’de başlayıp 17.000’de sona erecek. Oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklardan çıkan oy pusulaları sayılıyor. AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HÜDA Par, Memleket Partisi, Yeşil Sol Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin aldıkları güncel ilçelere göre oy oranları ve oy sayısı netleşiyor. 14 Mayıs İç Anadolu Bölgesi Kayseri Cumhurbaşkanı adayı oy oranı ve 28. Dönem Milletvekili seçilen Kayseri milletvekilleri listeleri Yeni Şafak seçim sayfasında.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kayseri seçim sonuçları

14 Mayıs 2023 İç Anadolu Bölgesi Kayseri ittifak seçim sonuçları, milletvekili seçiminde partilerin aldıkları oy oranları ve oy sayısı belli oluyor. Kayseri seçim sonuçları, açılan sandık sayısı, oy kullanan seçmen sayısı, ülke geneli toplam seçmen sayısı, partilerin oy oranları, geçerli ve geçersiz oy sayısı, milletvekili dağılımı, TBMM milletvekili listeleri ilçelere göre harita olarak anbean Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında yayınlanacak.


https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Kayseri Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

2023 Kayseri Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Kayseri Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

Kayseri seçim sonuçları 2023

Kayseri Milletvekili listesi 2023

14 Mayıs Kayseri İttifak Seçim Oy Oranları

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime giriyor. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Kayseri İttifak oy oranları seçim sonuçlarının açıklanması ile yenisafak.com'da olacak.

Kayseri ittifak seçim sonuçları 2023

2023 Kayseri AK Part, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti Oy Oranları

14 Mayıs 2023 seçim günü saat 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 2023 Kayseri AK Part, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti oy oranları bu sayfadan anbean açıklanacak.

Kayseri İlçeleri Seçim Sonuçları 2023

Kayseri seçim sonuçları oy oranları AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Partilere göre belli olacak. YSK seçim yasaklarının kaldırılması ile Kayseri partilere göre seçim sonuçları yenisafak.com'da anlık olarak açıklanacak. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Akkışla seçim sonuçları 2023

Bünyan seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Develi seçim sonuçları 2023

Felahiye seçim sonuçları 2023

Hacılar seçim sonuçları 2023

İncesu seçim sonuçları 2023

Kocasinan seçim sonuçları 2023

14 Mayıs Melikgazi seçim sonuçları 2023

Özvatan seçim sonuçları 2023

Pınarbaşı seçim sonuçları 2023

14 Mayıs 2023 Sarıoğlan seçim sonuçları

Sarız seçim sonuçları 2023

Talas seçim sonuçları 2023

Tomarza seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Yahyalı seçim sonuçları 2023

14 Mayıs Yeşilhisar seçim sonuçları

YENİ SEÇİM YASASINA GÖRE, İTTİFAKTAKİ KAÇ PARTİ SEÇİM BARAJINI AŞMIŞ SAYILACAK?

Seçim yasasında değişiklik yapan 7393 sayılı Kanunun 2. maddesine göre, ittifakta yer alan partilerin ayrı ayrı yüzde 7'yi geçmesi gerekmiyor. İttifakın aldığı oy toplamı genel baraj olan yüzde 7'yi geçtiğinde ittifak içindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak.

Kayseri Milletvekilleri Listesi

Kayseri milletvekili sayıları AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti listeleri haberimizde.

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Hulusi Akar

2- Ayşe Böhürler

3- Şaban Çopuroğlu

4- Murat Cahid Cıngı

5- Sayın Bayar Özsoy

6- Mahmut Gürcan

7- Emine Timuçin

8- Hüseyin Cahit Özden

9- Hüseyin Okandan

10- Deniz Mustafa Çağan

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Aşkın Genç

2. Mahmut Arıkan (Saadet Partisi)

3. Burhan Bahadır Özsoy (DEVA Partisi)

4. Zülküf Arslan (Gelecek Partisi)

5. Ümit Özer

6. Özgen Aydıncak

7. Ali Çetinkaya

8. Onur Sergen Doğan

9. İbrahim Kağan

10. Niyazi Ünalmış

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Dursun Ataş

2- Abdullah İlker Sungur

3- Hüseyin Cengiz Gürbüz

4- Betül Tosun

5- Kazım Yücel

6- Serap Durmuş

7- Süleyman Bozkurt

8- Mehmet Sebati Ataman

9- Sedat Kılınç

10- Belgüzar Kılıç

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 İSMAİL ÖZDEMİR

2 MUSTAFA BAKİ ERSOY

3 ADNAN İNCETOPRAK

4 METE KURT

5 MÜLAYİM GÜL AKARSU

6 ERGÜN ERYILMAZ

7 ERTUĞRUL YÜCEBAŞ

8 KAYHAN SARAÇ

9 MUSTAFA BOZKURT

10 BATUHAN BERKE BAŞPINAR

OY KULLANDIĞIM SANDIĞIN SONUÇLARINI GÖREBİLİR MİYİM?

Sandık sonuçları, sandık kurulu tarafından tutanak altına alınacak, ilçe ve il birleştirme tutanakları da siyasi parti temsilcilerinin huzurunda düzenlenecek, birer örnekleri parti temsilcilerine verilecek ve vatandaşların göreceği şekilde de asılacak.

Ardından ilçe seçim kurullarında SEÇSİS’e girilen veriler doğrudan YSK’ya ulaşacak, eş zamanlı olarak da siyasi partilerle paylaşılacak. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinden sonra tüm sandık sonuçları ve ıslak imzalı tutanaklar YSK’nın internet sitesi üzerinden vatandaşların erişimine açılacak.

Kayseri Hakkında

Konya'nın İlçeleri: Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadım, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhöyük ve Yunak'tır.

Tarihçesi: Konya ve çevresinde yerleşik düzen Prehistorik (tarih öncesi) çağdan başlar. Konya daha sonra Hitit, Frig, Lidya, Pers, İskenderun, Bergama, Roma, Bizans egemenliklerinde kalmıştır. 1071 tarihindeki Malazgirt Meydan Savaşı'ndan sonra Konya Selçuklular'ın eline geçen şehir 1097 tarihinden 1277 tarihine kadar aralıksız Anadolu Selçukluları'nın başşehri olmuştur. Konya, Selçuklular' dan sonra Karamanoğulları ve Osmanlı dönemlerini yaşamıştır.

Konya-Çatalhöyük: İlk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılara ait buluntularıyla yazının (M.Ö.3200) bulunmasından önceki insanlık tarihine ışık tutan merkezlerden biridir. Sadece ülkemizin değil dünyada yemek kültürünün ilk defa başladığı ateşin kullanıldığı, tarımın yapıldığı ve yerleşik yaşama geçildiği merkez olarak tanınır.


Türkiye 2023 Seçim Sonuçları