AK Parti’nin yerel seçim manifestosu 8 başlıktan oluşuyor: Beyannamenin içeriğinde kentsel dönüşüm vurgusu ön planda olacak

AK Parti bir yandan 2024 yerel seçimleri için adaylarını belirlerken diğer yandan da seçim manifestosuna son şeklini veriyor. AK Parti’nin yerel seçim manifestosu 8 başlıktan oluştu. Beyannamede şehirlerin kültürleri ele alınıyor. Her ilin kimliğine özgü kavramlar ön plana çıkarılıyor. Mahalle kültürünün önemine vurgu yapılıyor. Peki AK Parti yerel seçimlerde ne vaadediyor, neler yapacak, seçim beyannamesinde hangi vaatler var? İşte AK Parti’nin yerel seçim manifestosunun içeriğine ilişkin detayları.

AK Parti'de yerel seçim menifesto heyecanı yaşanıyor.

AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için seçim manifestosunu bugün açıklıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" adıyla hazırladığı Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılacak programda Seçim Beyannamesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklandı.

AK Parti'nin yerel seçim manifestosu 8 başlıktan oluşuyor. Kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşım ve projeler dikkat çekiyor. Peki AK Parti'nin yerel seçim vaatleri neler? AK Parti’nin yerel seçim manifestosunda neler var? İşte detaylar.

AK PARTİ'NİN SEÇİM MANİFESTOSUNDA NELER OLACAK?

AK Parti'de, yerel seçimlere yönelik kampanya çalışmaları kapsamında seçim beyannamesine son şekli verdi. Beyannamenin giriş kısmında yaklaşık 20 sayfalık bölümünde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği genel persepektif vizyonda yer alıyor. Ayrıca beyanname 8 başlıktan oluşuyor.

Bu başlıklar: " Yerel Yönetimler Vizyonu, Güvenli ve Dirençli Şehirler, Katılımcı Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Çevre Dostu Belediyecilik, Hizmet Belediyeciliği ve Şehir Ekonomisi."

Beyannamede şehirlerin kültürleri ele alınacak. Her ilin kimliğine özgü kavramlar ön plana çıkıyor. Mahalle kültürünün önemine vurgu yapılıyor.

AK PARTİ’NİN YEREL SEÇİM VAATLERİ NELER?

AK Parti belediyeciliğini bir üst düzey aşamaya çıkarmak için içeriğinde birçok vaat yer alacak. Şehirler gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartılacak, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekânlar haline getirilecek.

Hazırlanacak planlar uzun vadeli olacak. Şehirler için kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Depreme karşı dirençli şehir vurgusunun yanı sıra yatay mimariye dikkat çekilecek.

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri. Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.

ÖZGÜN
AK Parti belediye başkan adayları 2024 tam listesi (Türkiye geneli)

ÖZGÜN
MHP belediye başkan adayları 2024 kesin listesi

ÖZGÜN
CHP belediye başkan adayları... Büyükşehir il ilçe adayı 2024 tam liste: İstanbul, Ankara İzmir'de kim aday? Üstü çizilen de var Sürpriz isim de!