Nisan'da ara tatil ne zaman? Ara tatil tarihleri nisan 2023!

Okullarda ikinci ara tatil için geri sayım başladı. Eğitim öğretim yılı içerisinde Kasım ve Nisan olmak üzere iki ara tatil yapılıyor. İkinci ara tatilin tarihi yaklaşırken öğrenciler ara tatilin kaç gün süreceğini merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ara tatil başlangıç tarihi...

Ara tatil

Okullarda 2. ara tatil için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Nisan ara tatil tarihleri MEB takviminin yayınlanmasının ardından netlik kazandı. Bayrama kısa bir süre kala, ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı ile birleşip uzatılıp uzatılmayacağı öğrenci ve velilerin gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim takvimi ile Nisan 2. dönem ara tatil tarihleri...

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda ikinci ara tatil 17-21 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler, Ramazan bayramıyla benzer tarihlere denk gelecek. Normal şartlarda resmi tatillerden olan Ramazan bayramında öğrenciler ek olarak tatil yapıyordu.

NİSAN TATİLİ ERTELENDİ Mİ, İPTAL Mİ?

2. ara tatil hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün sürecek. MEB tarafından nisan tatilinin ertelenmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı.

ARA TATİL KAÇ GÜN SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ara tatil 17-20 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Ancak bu yıl Ramazan bayramı sebebiyle üç günlük bir ek tatil öğrencileri bekliyor. Ramazan bayramında okullar, üniversiteler, kamu kurumları ve bankalar da resmi tatil sebebiyle kapalı olacak.

ÖZGÜN
Okullarda devamsızlık hakkı kaç gün? e-OKUL VBS sınav sonucu ve devamsızlık sorgulama