Artvin Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2023: Artvin Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranı

2023 Artvin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye’de 14 Mayıs günü yaklaşık 60 milyon vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin oy oranı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları anbean Yeni Şafak'ta. Karadeniz Bölgesi Artvin seçim sonuçları, ilçe ilçe oy oranları, ittifakların ve partilerin oy oranları, toplam seçmen sayısı gibi veriler Türkiye haritası üzerinden güncellenecek. 2023 Artvin seçim sonuçları ile canlı Erdoğan oy oranı ve Kılıçdaroğlu oy oranı burada.

Haber Merkezi Yeni Şafak
2023 Artvin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

14 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi Artvin seçim sonuçları, ilçe ilçe sandık sonuçları, adayların ve ittifakların oy oranları belli oluyor. Açılan son sandık sonuçlarına göre; Artvin'da Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı kaç? Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranları kaç? Artvin'da seçimde kim önde, seçimi kazanan belli oldu mu? 2023 Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Ata İttifakı'nın oy oranlarında son durum nedir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

Artvin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK verilerine göre cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Bununla birlikte saat 18.00’e kadar basın yayın organlarından seçim sonuçlarına dair haber, sonuç tahmini ve yorum yapılması yasak. Saat 18.00’den sonra YSK tarafından güncel seçime dair verilen haber ve tebliğler yayımlanabilir. 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi Artvin seçim sonuçları saat 21.00 den sonra açıklanmaya başlayacak.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Artvin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Artvin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Artvin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Türkiye geneli

2023 Artvin milletvekili genel seçim sonuçları

14 Mayıs genel seçim sonuçları 2023 bu kentte oturan vatandaşların gündeminde. Artvin 2023 milletvekili seçim sonuçları bunun yanında Artvin ittifak seçim sonuçları 2023 ile partilerin oy oralarına da yine sitemizden ulaşabilirsiniz.

2023 Artvin milletvekili seçim sonuçları

Artvin Milletvekili listesi 2023

Artvin ilçe sonuçları oy oranları son durum

Artvin ilçe cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 bu ilde oturanların gündeminde. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Ardanuç seçim sonuçları 2023

Arhavi seçim sonuçları 2023

Borçka seçim sonuçları 2023

Hopa seçim sonuçları 2023

Kemalpaşa seçim sonuçları 2023

Murgul seçim sonuçları 2023

Şavşat seçim sonuçları 2023

Yusufeli seçim sonuçları 2023

2018 Artvin Cumhurbaşkanı seçim sonuçları

2018 Artvin cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 48,2’sini alırken, Artvin Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre Muharrem İnce oyların yüzde 41,3’ünü aldı. Meral Akşener ise oyların yüzde 8,5’ini, Temel Karamollaoğlu oyların yüzde 1’ini, Selahattin Demirtaş da oyların yüzde 0,8’ini, Doğu Perinçek ise oyların yüzde 0,3’ünü aldı.

2018 Artvin milletvekili genel seçim sonuçları Cumhur ve Millet İttifakı oy oranları

Artvin Cumhur İttifakı oy oranı % 50,7 olurken, AK Parti 1 milletvekili çıkardı. Millet İttifakı Artvin oy oranı yüzde 43,7’sini aldı. CHP Artvin’de 1 milletvekili çıkardı.

2018 seçimi: Artvin’de kazanan milletvekilleri isim listesi

24 Haziran 2018 milletvekili seçim sonuçlarına göre, 27. dönem Artvin milletvekilleri şunlardır:

Ertunç Erkan Balta (AK Parti)

Uğur Bayraktutan (CHP)

2018 Artvin’de hangi parti ne kadar oy aldı?

Artvin 2018 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre, partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

  1. AK Parti % 40,5
  2. CHP % 32
  3. İYİ Parti % 10,2
  4. MHP % 10,2
  5. HDP % 4,9

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

Cep telefonuyla kabine girmeyin.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

Artvin hakkında bilgiler

Artvin, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ilimizdir. İlin sınırları doğuda Gürcistan, batıda Rize, kuzeyde Karadeniz, güneyde Erzurum ve Ardahan illeriyle çevrilidir. 2021 yılı TÜİK verilerine göre ilin nüfusu 168.126'dır ve yüzölçümü 7.436 km²'dir.

Tarihi olarak Artvin ve çevresi, Pers, Roma, Bizans, Gürcü, Selçuklu ve Osmanlı hakimiyeti altında kalmıştır. İl topraklarında yer alan tarihi kaleler, camiler, kiliseler ve çeşitli yapılar bu dönemlerden kalan tarihi eserler arasında yer almaktadır.

Coğrafi olarak Artvin, yüksek dağları, derin vadileri, yeşil ormanları ve zengin doğal kaynaklarıyla ünlüdür. Özellikle Kaçkar Dağları Milli Parkı, doğa tutkunlarının ilgisini çeken önemli bir turizm merkezidir. İl aynı zamanda ülkemizin en önemli doğal gaz kaynaklarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

Artvin'in ilçeleri Arhavi, Ardanuç, Borçka, Hopa, Murgul ve Şavşat'tır. İl genelinde ekonomik faaliyetler arasında tarım, hayvancılık, ormancılık, madencilik ve turizm yer almaktadır. Özellikle çay, mısır, fındık, arıcılık, yayla turizmi ve rafting turizmi gibi faaliyetler önemli bir gelir kaynağıdır.

Artvin'in kültürel özellikleri arasında yöresel yemekleri, halk dansları ve müzikleri, el sanatları ve geleneksel kıyafetleri yer almaktadır. Özellikle ülkemizde pek çok yörede yapılan halk oyunlarından olan Horon, Artvin'in özgün kültürel özellikleri arasında yer almaktadır.


Türkiye 2023 Seçim Sonuçları

Yurtdışı seçim sonuçları: Seçmen yurt dışında kime oy verdi? İşte ülke ülke alınan oy oranları