2023 Denizli Baklan Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 Denizli Baklan seçim sonuçları için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak. Türkiye, 18 yaşını doldurmuş yaklaşık 65 milyon seçmen oy kullanacak. 08:00’de başlayacak oy verme işlemi saat 17:00’da sona erecek. YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasından sonra Ege Bölgesi Denizli Kale seçim sonuçları, cumhurbaşkanı adayları ile partilerin ve ittifakların oy oranları da anlık olarak Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. 2023 Denizli Baklan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve ittifakların il il oy oranları ve seçim sonucu için haberimize bakabilirsiniz.

Haber Merkezi Yeni Şafak
2023 Denizli Baklan Seçim Sonuçları

2023 Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından 2023 Cumhurbaşkanlığı genel seçim sonuçları ve 2023 Milletvekili genel seçim sonuçları açıklanacak. 2023 Denizli Baklan İttifak seçim sonuçlarına ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Denizli Baklan Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 SEÇİM SONUÇLARI

2023 DENİZLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2023 DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİM SONUÇLARI

2023 BAKLAN SEÇİM SONUÇLARI

2023 DENİZLİ BAKLAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Denizli Baklan Hakkında: Nüfus, Coğrafi ve Tarihi

Denizli ilimizin batısında yer alan Baklan ilçesi, tarihi, coğrafi yapısı, mahalleleri ve nüfusuyla dikkat çekmektedir.

Tarihçe

Baklan ilçesi, tarihi Roma dönemine kadar uzanan bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. İlçe, Osmanlı döneminde de önemli bir konuma sahipti ve yönetim merkezi olarak kullanılmaktaydı. Cumhuriyet döneminde ise ilçe merkezi Gökbel Köyü'ne taşındı. Günümüzde Baklan ilçesi, Denizli ilinin merkez ilçelerinden biridir.

Coğrafya

Baklan ilçesi, Denizli ilinin batısında yer almaktadır. Yüzölçümü 480 km² olan ilçenin batısında Aydın iline, kuzeyinde Buldan ilçesi, doğusunda Serinhisar ilçesi, güneyinde ise Uşak iline bağlı ilçeler yer almaktadır. İlçenin yüksekliği yaklaşık olarak 950 metre civarındadır.

Mahalleler

Baklan ilçesi, 13 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şunlardır:

Aşağıyurt Mahallesi

Başağaç Mahallesi

Eşrefli Mahallesi

Gökbel Mahallesi

Güvendik Mahallesi

İnceler Mahallesi

Karaali Mahallesi

Kılçak Mahallesi

Kızılcasöğüt Mahallesi

Köprübaşı Mahallesi

Körkavak Mahallesi

Şakran Mahallesi

Yukarıyurt Mahallesi

Nüfus

2021 yılı TÜİK verilerine göre, Baklan ilçesinin toplam nüfusu 10.955'tir. İlçenin nüfus yoğunluğu ise kilometrekare başına 22 kişi olarak hesaplanmaktadır. Nüfusun yaklaşık %60'ı kırsal kesimlerde yaşamaktadır. İlçenin en kalabalık mahallesi, 1.835 kişiyle Gökbel Mahallesi'dir. Diğer mahallelerin nüfusu ise 500 ile 1000 kişi arasında değişmektedir.

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  1. 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  2. Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  3. Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  4. Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  5. Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

NÜFUS CÜZDANI BULUNMAYAN SEÇMEN OY KULLANABİLECEK Mİ?

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ŞART MI?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.

YENİ SEÇİM YASASINA GÖRE, İTTİFAKTAKİ KAÇ PARTİ SEÇİM BARAJINI AŞMIŞ SAYILACAK?

Seçim yasasında değişiklik yapan 7393 sayılı Kanunun 2. maddesine göre, ittifakta yer alan partilerin ayrı ayrı yüzde 7'yi geçmesi gerekmiyor. İttifakın aldığı oy toplamı genel baraj olan yüzde 7'yi geçtiğinde ittifak içindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak.


Denizli Kale Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

Denizli Bozkurt Seçim Sonuçları 2023

2023 Denizli Serinhisar Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 Denizli Sarayköy Seçim Sonuçları