Erzincan Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2023: Erzincan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranı

2023 Erzincan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye’de 14 Mayıs günü yaklaşık 60 milyon vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzincan oy oranı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları anbean Yeni Şafak'ta. Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan seçim sonuçları, ilçe ilçe oy oranları, ittifakların ve partilerin oy oranları, toplam seçmen sayısı gibi veriler Türkiye haritası üzerinden güncellenecek. 2023 Erzincan seçim sonuçları ile canlı Erdoğan oy oranı ve Kılıçdaroğlu oy oranı burada.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erzincan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

14 Mayıs 2023 Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan seçim sonuçları, ilçe ilçe sandık sonuçları, adayların ve ittifakların oy oranları belli oluyor. Açılan son sandık sonuçlarına göre; Erzincan'da Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı kaç? Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranları kaç? Erzincan'da seçimde kim önde, seçimi kazanan belli oldu mu? 2023 Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Ata İttifakı'nın oy oranlarında son durum nedir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

Erzincan seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK verilerine göre cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Bununla birlikte saat 18.00’e kadar basın yayın organlarından seçim sonuçlarına dair haber, sonuç tahmini ve yorum yapılması yasak. Saat 18.00’den sonra YSK tarafından güncel seçime dair verilen haber ve tebliğler yayımlanabilir. 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan seçim sonuçları saat 21.00 den sonra açıklanmaya başlayacak.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Erzincan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Erzincan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Erzincan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

2023 Erzincan milletvekili genel seçim sonuçları

14 Mayıs genel seçim sonuçları 2023 bu kentte oturan vatandaşların gündeminde. Erzincan 2023 milletvekili seçim sonuçları bunun yanında Erzincan ittifak seçim sonuçları 2023 ile partilerin oy oralarına da yine sitemizden ulaşabilirsiniz.

2023 Erzincan milletvekili seçim sonuçları

Erzincan Milletvekili dağılımı listesi 2023

Erzincan ilçe sonuçları oy oranları son durum

Erzincan ilçe cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 bu ilde oturanların gündeminde. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Çayırlı seçim sonuçları 2023

İliç seçim sonuçları 2023

Kemah seçim sonuçları 2023

Kemaliye seçim sonuçları 2023

Otlukbeli seçim sonuçları 2023

Refahiye seçim sonuçları 2023

Tercan seçim sonuçları 2023

Üzümlü seçim sonuçları 2023

AK PARTİ ERZİNCAN MİLLETVEKİLLERİ ADAY LİSTESİ 2023

1 SÜLEYMAN KARAMAN

2 MEHMET CAVİT ŞİRECİ

CHP ERZİNCAN MİLLETVEKİLLERİ ADAY LİSTESİ 2023

1 MUSTAFA SARIGÜL

2 UFUK AKTAŞ (İYİ Parti adayı)

MHP ERZİNCAN MİLLETVEKİLLERİ ADAY LİSTESİ 2023

1 CEMİL YAVUZ AKSU

2 AZİZ GÜN

2018 Erzincan Cumhurbaşkanı seçim sonuçları

2018 Erzincan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 60,6’sını alırken, Erzincan Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre Muharrem İnce oyların yüzde 31,5’ini aldı. Meral Akşener ise oyların yüzde 5,5’ini, Selahattin Demirtaş oyların yüzde 1,3’ünü, Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 1’ini, Doğu Perinçek ise oyların yüzde 0,1’ini aldı.

Seçim Günü Yasakları

Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.

İttifak partilerin milletvekilleri nasıl hesaplanacak?

Oy toplamı genel barajı geçtiği takdirde, ittifakı oluşturan siyasi partilerin milletvekili sayıları, ittifakın aldığı toplam milletvekili sayısının, her partinin aldığı oy oranına göre dağıtılarak hesaplanacak.​​​​​​​

Sandık kurulları kaç kişiden oluşuyor?

Seçimlerde oyların kullanılması, sayılması ve tutanağa geçirilmesinde 5’i siyasi parti temsilcisi olmak üzere 7 kişilik sandık kurulu görevli olacak. Seçim günü oy verme süresinin 17.00 itibariyle dolmasıyla sandık kurulu başkanı tarafından sandıklar açılacak ve oyların sayılmasına başlanacak.

YSK seçim sonuçlarının güvenliğini nasıl sağlıyor?

YSK, seçim sonuçlarının, ilçelerden hızlı ve güvenli bir ortamda merkeze aktarılması, sandık sonuç tutanakları ile seçim sonuçlarının siyasi partilerle eş zamanlı paylaşılması, seçimlerin hızlı, sağlıklı, ekonomik, şeffaf ve denetlenebilir biçimde gerçekleştirilmesi için 2007'den bu yana kısa adı SEÇSİS olan Seçim Bilişim Sistemi'ni kullanıyor.

Erzincan hakkında bilgiler

Erzincan, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve 11 ilçesi olan bir ilimizdir. Doğusunda Erzurum, batısında Tokat, güneyinde Tunceli, Malatya ve Elazığ, kuzeyinde Gümüşhane illeriyle komşudur. 39.213 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan Erzincan, ılıman bir iklime sahiptir. İl topraklarının büyük bir bölümü dağlık ve engebelidir. İl merkezi ve ilçeleri arasında gelişmiş karayolu ağları bulunmaktadır.

Erzincan tarihi, Hititler dönemine kadar uzanmaktadır. Ortaçağ'da Anadolu Selçuklu Devleti'nin egemenliği altına girmiş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde de bu durum devam etmiştir. Günümüzde tarihi kalıntılarıyla turizm açısından zengin bir ilimizdir.

Erzincan'ın ilçeleri ise, Kemah, Refahiye, Tercan, Üzümlü, Çayırlı, İliç, Otlukbeli, Kemaliye, İliç, Erzincan Merkez, Çağlayancerit ve Sivaslıdır. Bu ilçeler arasında en büyük nüfusa sahip olanı ise il merkezi olan Erzincan'dır.

Erzincan, tarım ve hayvancılık açısından oldukça zengin bir bölgedir. Özellikle Elazığ fıstığı, ceviz, kayısı, elma, armut, kiraz, üzüm, çilek, kavun ve karpuz gibi meyve ve sebzelerin yetiştirildiği bir ilimizdir. Ayrıca, Erzincan'ın tarihi yerleri ve doğal güzellikleri de turizm açısından oldukça önemlidir.


Erzurum Aşkale seçim 2023 sonuçları, oy oranları

Samsun Atakum Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

Trabzon Beşikdüzü Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

Türkiye 2023 Seçim Sonuçları