Emeklilik dilekçesi verenlerin aylıkları ne zaman bağlanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından başvurular başladı. 31 30 Mart'a kadar emeklilik için başvuru yapanların sayısı 1,5 milyonu aşarken, müracat edenlerin bir kısmının aylık bağlama işlemleri tamamlandı. SSK ve Bağ-Kur'luların nisanda aylık almaları için en geç 31 Mart'a kadar başvuru yapılması gerekiyordu. Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek. Peki EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı? EYT emeklilik başvuru durumu nereden nasıl öğrenilinir?

Haber Merkezi Yeni Şafak
EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak?

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte yüz binlerce kişiye emeklilik yolu açıldı. Düzenlemenin hayata geçmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı doğdu. Hak sahipleri, 3 Mart itibarıyla başlayan başvurular için SGK'nın yolunu tuttu.

EYT'de başvuru sayısı kaç oldu?

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden itibaren emekli olmak için başvuru yapanların sayısı 1,5 milyonu aştı. Başvuru yapanların bir kısmının aylık bağlama işlemleri de tamamlandı.

EYT ilk maaşları ne zaman ödenecek?

Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren aylıklar ödeniyor.

SSK ve BAĞ-KUR'luların nisanda maaş almak için ne zaman emekli başvurusunu yapmalı?

Başvuru tarihi maaş alma zamanını etkiliyor. SSK ve BAĞ-KUR'luların nisan ayında aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Kamu işçileri ve memurlarda ise nisanda emekli aylığı almak için başvuru süresi sona erdi.

EYT ilk maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

31 Mart tarihine kadar müracaat eden EYT'liler, ilk maaşlarını 1 Nisan'dan itibaren almaya başlayacak. Hak sahipleri başvurularının durumunu öğrenebiliyor.

EYT emeklilik başvuru durumu nereden nasıl öğrenilinir?

e-Devlet'te SGK evrak takip hizmetinden ya da SGK'nın il ve ilçe müdürlüklerinden süreç takip edilebiliyor.

EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 bin liraya yükseltilecek bayram ikramiyesi düzenlemesinden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklinin yararlanacağını açıkladı.

SGK personeline kaç ay fazla mesai ücreti ödenecek?

Emeklilik başvuruları ile ilgili çalışmaları hızlandırmak için görev alan SGK personeline 3 ay boyunca fazla mesai ücreti ödenecek. Buna ilişkin önerge Meclis gündemine gelecek torba teklife eklenecek. Saatlik 27 lira olan fazla mesai ücreti yüzde 88 artışla 51 liraya yükseltilecek.


Ne kadar emekli maaşı alırım? EYT SGK 4A 4B 4C Emekli Maaşı Hesaplama

EYT emeklisi ne kadar maaş alacak? EYT maaşı hesaplama SGK