EYT düzenlemesinde son durumu Mustafa Elitaş açıkladı

EYT'liler yasa ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde son durum yakından takip ediliyor. 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası EYT'nin ertelenip ertelenmeyeceği araştırılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık" açıklamasını yaptı. Son bilgileri almak isteyenler "EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak?" sorusuna cevap arıyor. İşte konuya dair son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
EYT'ye ne oldu, son durum ne?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi ve bu depremlerin ardından 2 bin 412 artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma yol açtı. Kahrmanmaraş depremi sonrası EYT'nin ertelenip ertelenmeyeceği araştırılıyor. Sıkça "EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak?" sorusuna cevap aranıyor. İşte son durum

EYT ertelendi mi, ne zaman çıkacak?

EYT kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Fakat henüz yasa geçmiş değil. Yasanın bu geçen hafta geçmesi bekleniyordu fakat Kahramanmaraş depremi sonrası süreç uzadı.

  1. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık" açıklamasını yaptı. Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi.

EYT başvuruları ne zaman başlayacak?

EYT yasanın Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuruların başlaması bekleniyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

EYT emeklilik şartları neler?

EYT için öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi şartı bulunuyor. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak yer alıyor. EYT'de yaş şartı bulunmuyor.

EYT emekli maaşı ne kadar?

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarıyla ilgili, “SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira” ifadesini kullandı.


EYT'den emekli olacakların e devlet başvurusu için izleyeceği yollar

Yıpranma hakkı EYT yolunu açıyor mu? İşte emeklilikte yıpranma payı olan meslekler


Deprem olan illerde vefat ve yaralı sayısı kaç oldu? 13 Şubat deprem bölgesinde son durum


https://www.youtube.com/embed/tbjs1XfZeAw