2023 İstanbul Arnavutköy Seçim Sonuçları

2023 İstanbul Arnavutköy seçim sonuçları belli oluyor. Türk vatandaşları, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıyor. Türkiye il il, ilçe ilçe 2023 genel seçim sonuçları ve Marmara Bölgesi İstanbul Arnavutköy seçim sonuçları, oy oranları Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi bitecek. Seçim yayın yasaklarının bitmesiyle seçim sonuçları, saat 21.00 gibi açıklanmaya başlayacak. 28 Mayıs 2023 İstanbul Arnavutköy Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranları, seçim sonucu anlık olarak sayfamızda.

Haber Merkezi Yeni Şafak
2023 Arnavutköy Seçim Sonuçları

2023 Seçimleri 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklanacak. 2023 İstanbul Arnavutköy seçim sonuçlarına ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Arnavutköy Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.


https://www.yenisafak.com/secim-cumhurbaskanligi-2023-2-tur/tum-sonucl

2023 SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2023 ARNAVUTKÖY SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL ARNAVUTKÖY CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  1. 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  2. Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  3. Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  4. Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  5. Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

İstanbul Arnavutköy Hakkında

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Arnavutköy, tarihi ve kültürel dokusu ile dikkat çeken ilçelerimizden biridir. İstanbul'un en genç ilçelerinden biri olan Arnavutköy, 2009 yılında kurulmuştur. İlçenin, tarihi Bizans dönemine kadar uzanmaktadır. İstanbul'un fethinden sonra, bölgeye yerleşen Arnavutlar, bölgenin nüfusunu oluşturmuştur. Bu sebeple ilçenin adı Arnavutköy olarak kalmıştır.

Arnavutköy, İstanbul Boğazı'nın Avrupa Yakası'nda yer almaktadır. İlçenin batısında Çatalca, doğusunda Sarıyer, kuzeyinde Karadeniz ve güneyinde Marmara Denizi bulunmaktadır. İstanbul'un kuzeybatısında yer alan Arnavutköy, sahip olduğu doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir.

Arnavutköy ilçesi, 11 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler; Akpınar, Arnavutköy Merkez, Bahçeköy, Hadımköy, İmrahor, Kemerburgaz, Oyakkent, Sazlıbosna, Taşoluk, Yakuplu ve Yassıören'dir.

2021 yılı verilerine göre, Arnavutköy ilçesinin nüfusu 307.979'dur. İlçenin nüfus yoğunluğu 721/km²'dir. Arnavutköy, son yıllarda hızlı bir nüfus artışı yaşamıştır. İstanbul'un diğer ilçelerine göre daha geniş bir alanı kaplayan Arnavutköy, yatırımların da artmasıyla birlikte hızlı bir şekilde gelişmektedir.

Arnavutköy ilçesi, İstanbul'un kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerine ev sahipliği yapmaktadır. İlçede yer alan Osmanlı döneminden kalma tarihi evler, camiler, kiliseler ve hamamlar turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Ayrıca ilçenin doğal güzellikleri de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Özellikle Kemerburgaz ve Bahçeköy'deki ormanlık alanlar, piknik yapmak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ideal yerlerdir.

SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI NASIL ALINIR?

Anayasa'nın 116. maddesine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Cumhurbaşkanının da seçimlerin yenilenmesini kararı alma hakkı bulunuyor. Bu şekilde yenileme kararı verilmesi halinde genel seçim ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI ALINDIKTAN KAÇ GÜN SONRA SEÇİM YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 3'üncü maddesine göre, seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bu karar 48 saat içinde Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 60. günü takip eden ilk pazar günü Cumhurbaşkanı ile milletvekili genel seçimi birlikte yapılacak.


2023 İstanbul Adalar Seçim Sonuçları