İstanbul için Meteoroloji'den 5 günlük hava durumu

Kar yağışları İstanbul’un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde etkili oldu. Meteoroloji İstanbul hava durumu raporunu yayınladı. İstanbul'da bugün kar yapacak mı? 30 Mart İstanbul hava durumu bilgisi haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İstanbul hava durumu

İstanbul hava durumu raporu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Pek çok ilde ve Megakent istanbul'da sıcaklıklar Salı gününden itibaren düşmeye başladı. Batı kesimler yer yer sağanak, şiddetli rüzgar ve kar yağışı etkisi altına girecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU (30 MART)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara ve İç Ege'nin doğusunun, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı geçmesi; yağışların Güney Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Orta Karadeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve güneydoğusundaki yağışların ise yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumu raporuna göre 30 Mart Perşembe günü İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Yayınlanan raporda 30 Mart 2023 Perşembe (yarın) sabah 5'ten akşam 18.00'ya kadar kar yağışının olması bekleniyor.


Kar sürprizi