Kahramanmaraş TOKİ arsa kura sonuçları belli oldu mu?

Kahramanmaraş TOKİ arsa kura sonuçları, bu illerin sosyal konutlar için hak sahiplerinin belli olmasından sonra sorgulanır oldu. TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım'da sona erdi. Ardından gözler TOKİ arsa başvuru sonuçlarına çevrildi. Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" kura çekimleri kaldığı yerden devam ediyor. 8-10 Mart tarihleri arasında 15 bin 400 hak sahibi için müstakil arsa kuraları noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş’ta 12 bin 500 konut projeli arsa satışı yapılacak. TOKİ Kahramanmaraş müstakil ve hisselli arsa kuraları 8 Mart'ta çekildi. Peki Kahramanmaraş TOKİ arsa sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ Kahramanmaraş arsa kura çekiliş sonuçları nereden nasıl öğrenilecek? İşte detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kahramanmaraş TOKİ arsa kura sonuçları

TOKİ Kahramanmaraş kura çekimi canlı yayınla açıklanacak. TOKİ kura sonuçları en sık araştırılan konu başlıklarından bir tanesi oluyor. Müstakil konutların yapılacağı arsalar, yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 ile 500 metrekare büyüklükte olacak. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri ise 105 ile 150 metrekare arasında değişecek. Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak. Konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. Hisseli arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacak. Peki Kahramanmaraş TOKİ arsa kura çekilişleri ne zaman yapılacak? TOKİ Kahramanmaraş arsa kura tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar.

Kahramanmaraş TOKİ merkez müstakil arsa kura sonuçları

  1. Ali Korkmaz
  2. Ayşenur Yaşar
  3. Mehmet Ceren
  4. Ömer Faruk Ağca
  5. Meliha Özdemir
  6. İbrahim Tel
  7. Halil Kayışlı
  8. Hatice Tilki
  9. Aziz Türkkan
  10. Ahmet Koca
  11. Yusuf Akyıldız
  12. Fatih Kelbaş
  13. Adeviye Nur Hatipoğlu
  14. Muhmmed Emin Açıkmavi
  15. Şahin Kızmaz
  16. Emrah Işık
  17. Süleyman Yiğit
  18. Zeynep Köse
  19. Zübeyde Çiçek
  20. Melek Çiftçi
  21. Taner Çoban
  22. Betül Bayar
  23. Durdu Mehmet Pak
  24. Remzi Akküncü
  25. Ahmet Kabak
  26. Eda Nur Gök
  27. Halit Yanar
  28. Yavuz Bağcı
  29. Ahmet Salih Yenipınar
  30. Bekir Mercimek
  31. Bilal Özdemir
  32. Ömer Dönük
  33. Mehmet Cinpolat
  34. Tuğrul Kaya
  35. Mustafa Topal
  36. Ömer Faruk Akgül
  37. Ramazan Yüce
  38. Uğur Kuruçay
  39. Mustafa Nizam Fındık
  40. Mehmet Buğra Kılıç
  41. Gökhan Yerhan
  42. Sezer Durmuş
  43. Osman Karakuş
  44. Mahmut Esat Akküncü
  45. Erdoğan Doğantürk
  46. Dönay Ergin
  47. Ali Çopurkuyu
  48. Derya Akgül
  49. Veli Coşkun
  50. Fatih Menekşe
  51. Feyzullah Gürün
  52. Ramazan Karataş
  53. Gizem Kübra Kahraman
  54. Ferhat Arabacı
  55. Kübra Şahan
  56. Muhammed Bulut
  57. Hatice Buse Dönmez
  58. Çağla Bostancı
  59. Ejder Okuducu
  60. Muhammet Koç
  61. Ayşegül Kaya
  62. Nermin Durak
  63. Yasemin Aktut
  64. Ali İşli
  65. Semra Çokyiğit Cürat
  66. Hasan Onur Marufoğlu
  67. Mustafa Gök
  68. Ayşe Akıllı
  69. Özlem Kozan
  70. İsmail Demir
  71. Hakan Orçam
  72. Muazzez Gülnur Kabakcı

KAHRAMANMARAŞ TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ CANLI İZLE

Kahramanmaraş TOKİ arsa kura çekiliş sonuçları nasıl öğrenilir?

TOKİ kura çekimi hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, "Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek." dedi. TOKİ Kahramanmaraş kura çekilişleri canlı yayını kurumun resmi sosyal medya hesapları üzerinden izlenebiliyor. Bu hesaplara Twitter ve Facebook üzerinden erişebilir ya da aşağıdaki bağlantı üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

TOKİ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ

Kahramanmaraş TOKİ arsa kuraları nasıl çekilecek?

Kura noter huzurunda TOKİ denetiminde çekilecek. Başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme Kurası", noter huzurunda, TOKİ yetkilileri denetiminde çekilecek. Kura yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında açıklanacak. Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

Kahramanmaraş TOKİ arsa yerleri

  1. Merkez, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu

TOKİ arsalarına inşaatlar en zaman başlayacak?

Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile 775 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.

TOKİ hisseli arsalara evler ne zaman yapılacak?

Müşterek parseller için kura çekimi yapıldıktan sonra parsel bazlı ortaklar (7 ve üzeri ortaklar için), 3 ay içinde konut yapı kooperatifi kuracak olup, bu taşınmazdaki yapım süreci kooperatif kanuna göre yürütülecektir. Bu kooperatiflerden ayrılanların olması halinde, bunların yerine kurada belirlenmiş olan yedek listeden hak sahipleri üye olarak alınacaktır.

TOKİ arsalarına inşaatlar kaç yıl içinde bitecek?

Müşterek asa için müracaat edenler, tapu senedinin tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır. Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

TOKİ müstakil konut arsaları nasıl olacak?