Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi ve detayları belli oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından 2023 Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi ve detayları açıklandı. Buna göre, başvurular 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Peki kaymakamlık sınav başvuruları nereden, nasıl yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuru şartları neler?

Kaymakamlık sınavı ne zaman?

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi ve detayları ÖSYM tarafından duyuruldu. Belirli aralıklarla açılan sınavlar dahilinde kaymakam adaylarını belirleyen İçişleri Bakanlığı, bu yıl da ÖSYM aracılığıyla önemli bir sınav gerçekleştirecek.

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi ne zaman?

Kaymakamlık sınavı kapsamında yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 77 Kaymakam Adayı alınacak. Sınav, 3 Aralık 2023 tarihinde ilan metninde belirtilen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Adaylar başvurularını, 20 - 30 Ekim 2023 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle, mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapabilecek.

Kaymakamlık sınavı geç başvuru günü ne zama?

Kaymakamlık sınavı geç başvuru günü 6 Kasım 2023 tarihidir.

Kaymakamlık sınavı başvuru şartları neler?

Kaymakamlık sınav konuları neler?

Kaymakamlık sınavında adaylara, 50 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 70 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (18), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (8), Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (14) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (10) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku (14), İdare Hukuku (20), Türkiye’nin İdari Yapısı (16), Türkiye’de Mahalli İdareler (10), Ekonomi (10) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

ÖZGÜN
İŞKUR TYP kapsamında 1500 kişilik personel alımı yapacak

ÖZGÜN
AFAD KPSS puanı ile 215 sözleşmeli personel alımı yapıyor