ÖSYM AİS giriş: ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM aday şifresi, ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlara başvuru yapabilmek için gerekli olan bir şifredir. ÖSYM şifre alma sınav başvurusu, sınav giriş belgesi almak isteyenler tarafından sorgulanıyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS), ÖSYM tarafından adayların sınav başvurularını, sonuçlarını ve diğer işlemlerini gerçekleştirebilecekleri bir sistemdir. ÖSYM sınav tercihleri, sınav giriş belgesi ile sınava ilişkin tüm bilgiler ÖSYM AİS üzerinden yapılmakta. ÖSYM sınavlarına ilk kez katılacak adaylar AİS girişi yapabilmek için ÖSYM AİS giriş şifresi almak gerekiyor. Peki ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır ilk şifre nasıl değiştirilir? AİS’e e devlet ile girilir mi? ÖSYM AİS şifresi nasıl değiştirilir? İşte ÖSYM şifre alma ve değiştirme haberinin detayları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
ÖSYM AİS girişi!

ÖSYM AİS şifre alma işlemi ÖSYM’nin düzenlediği sınavlara katılım sağlayacak adaylar tarafından sıkça sorulmakta. ÖSYM şifresi nasıl alınır? sorusu YKS sınav sonuç tarihinin gelmesiyle adayların gündeminde yer aldı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi, adayların sınav başvurularını ve sonuçlarını takip edebilmeleri için önemli bir sistemdir. Sistem, adaylara kolay ve hızlı bir şekilde işlem yapma imkanı sunmaktadır.

Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapmak için, ÖSYM'nin web sitesini ziyaret edebilir veya ÖSYM'nin mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için, T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi kullanmanız gerekmektedir. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız, ÖSYM'nin web sitesinden şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Peki ÖSYM şifre almanın yanında ÖSYM şifresi ilk defa nasil alınır? ÖSYM giriş şifresi kaç haneli? ÖSYM şifresi unutulunca ne yapılır?

ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM aday şifresi, ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlara başvuru yapabilmek için gerekli olan bir şifredir. Bu şifre, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yapmak için de kullanılır. ÖSYM şifresi almak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) web sitesine gidin.
  2. "Şifremi Unuttum" bağlantısına tıklayın.
  3. T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girin.
  4. "Gönder" düğmesine tıklayın.
  5. ÖSYM tarafından size gönderilen şifrenizi kullanarak AİS'e giriş yapın.

AİS'e giriş yaptıktan sonra, "Şifre Değiştirme" sayfasını ziyaret ederek şifrenizi değiştirebilirsiniz. Yeni şifrenizi, en az 8 karakter uzunluğunda, büyük/küçük harf, rakam ve özel karakter içerecek şekilde seçtiğinizden emin olun.

İlk defa ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır? ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir.

ÖSYM AİS şifrem yok nasıl alırım?

ÖSYM AİS şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekmektedir.

E Devlet üzerinden ÖSYM AİS girişi nasıl yapılır?

E devlet şifresi olan adaylar, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile de ÖSYM AİS'e giriş yapabilir.

ÖSYM AİS şifresi nasıl değiştirilir?

Bir diğer merak edilen ise ÖSYM sınav başvuru merkezlerinden ilk kez ÖSYM şifresi alanlar ÖSYM şifresini nasıl değiştirebilir? sorusu olmakta. Başvuru merkezlerinden temin edilen ilk ÖSYM şifresi aday tarafından ÖSYM AİS girişi yapılarak yeni AİS şifresi oluşturulabilmekte. ÖSYM şifre değiştirme nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim.

  1. ÖSYM üzerinden sınav başvurusu, sınav merkezi tercihleri, sınav sonuçları, sınav giriş belgeleri ile adaya ait kişisel bilgilerin görüntülendiği AİS sistemine ilk kez gireceklerler başvuru merkezleri tarafından verilen ÖSYM şifresi ile giriş yapabilirler. Adaylar AİS sistemine giriş yaptıktan sonra kendilerinin belirlediği AİS şifresini oluşturabilirler.

İnternet üzerinde kullanılan şifrelerin belirli aralıklarla güncellenmesi önerilmektedir. Adaylar ÖSYM AİS şifrelerini de sayfaya girdikten sonra profil ayarları kısmından değiştirebiliyor.

  1. -İlk olarak ÖSYM'nin resmi sitesi olan (https://ais.osym.gov.tr/) adresinden giriş yapın.
  2. -Adrese TC kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yapın.-Giriş yaptıktan sonra sağ bölümde yer alan “Şifre Değiştir” düğmesine basın.
  3. -Birinci kutuya eski şifrenizi ikinci kutuya da güvenlik sorunuzun cevabını girip yeni şifrenizi girip, aşağıdaki “Şifremi Değiştir” butonuna basın. Bu aşamadan sonra şifreniz değiştirilmiş olacaktır.

E Devlet üzerinden ÖSYM AİS girişi nasıl yapılır?

E devlet şifresi üzerinden AİS’e nasıl girilir? E devlet şifresi olan AİS şifresi almaya gerek olmaz mı? Adaylar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile de ÖSYM AİS'e giriş yapabiliyor.

ÖSYM AİS şifremi unuttum yeni ÖSYM şifre nasıl alınır?

ÖSYM sınav başvuru merkezlerinden ilk kez ÖSYM şifresi almış ve ÖSYM AİS sistemine giriş yaparak ilk şifreyi değiştirerek kendinin belirlediği ÖSYM şifresini oluşturan bir aday, daha sonra AİS şifresini unutursa ne yapmalı? ÖSYM aday işlemleri sistemi AİS şifremi kaybettim ne yapmalıyım? Yeniden AİS şifresi nasıl alınır? soruları da arama motoru üzerinden en çok aranan konuların başında gelmekte. AİS yeni şifre nasıl alınır? sorusuna cevap vermek istedik.

ÖSYM AİS şifremi unuttum ya da ÖSYM şifresini kaybettim ne yapmalıyım?

ÖSYM AİS şifrenizi unutttuysanız ya da kaybetmiş olmanız dünyanın sonu değildir. Eyvan AİS şifremi kaybettim, sınava katılamayacak mıyım, AİS şifremi unuttum sınav başvurularını nasıl gerçekleştireceğim şimdi? Yıllardır hayalini kurduğum üniversiteye, memur olma hayalim suya mı düştü? gibi serzenişlere bir ara verip unutulan ya da kaybedilen ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır? sorusunun cevabını bir göz atın.

ÖSYM AİS şifrenizi kaybettiyseniz ya da unuttuysanız en yakın ÖSYM sınav merkezine gidip yenisini bir ücret karşılığında alabilirsiniz. Bunu yapmak hem zaman kaybı hem de masraflı mı diyorsunuz. O zaman bir başka yolu deneyin. ÖSYM AİS üzerinden şifremi unuttum kısmını tıklayarak ilgili kısımları doldurmak suretiyle yeni ÖSM AİS şifrenize kavuşabilirsiniz. Ya da bu iki kısmı yapmayıp e devlet şifreniz var ise hemen devlet kapısı olan Türkiye gov tr üzerinden e devlet şifreniz ile AİS girişi yapabilirsiniz.

ÖSYM AİS şifresi nasıl değiştirilir?

Adaylar ÖSYM AİS sistemine giriş yaptıktan sonra kendilerinin belirlediği AİS şifresini oluşturabilirler.

Adaylar ÖSYM AİS sistemine girdikten sonra profil ayarları kısmından değiştirebilirler.

ÖSYM AİS aday şifresi güncellemek ve değiştirmek için;

ÖSYM Aday işlemleri sayfasından T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası girilir.

Ardından şifre oluştururken, güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girilir.

ÖSYM şifre nasıl sıfırlanır?

Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekmektedir.

ÖSYM şifrem bloke oldu ne yapmalıyım?

ÖSYS aday portal şifresini hatırlamayan adaylarımız, http://portal.osym.gov.tr adresinde yer alan şifre hatırlatma mekanizmalarından birini kullanarak problemlerini giderebilirler.

ÖSYM şifremi başkası alabilir mi?

Bir başkası benim adıma şifre alabilir mi? Sınav koordinatörlükleri veya sınav koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezlerinden şahsen nüfus cüzdanınızla şifre alabilirsiniz.

ÖSYM şifresi güvenlik sorusu olmadan nasıl değiştirilir?

Eğer ÖSYM AİS Güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi aldığınız merkeze nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

ÖSYM AİS Güvenlik Sorusu Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kişisel bilgi niteliğinde olan sınav sonuçlarını adayların kendilerinin edinmelerine imkân sağlamak amacıyla, ÖSYM tüm sınav sonuç öğrenme işlemlerini adayın T.C. Kimlik Numarası ve kişisel şifresi ile edinmesini temin edecek bir otomasyon sistemini uygulamaktadır.

Kişisel şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin (http://ais.osym.gov.tr) internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Bu sorulara doğru cevap veremediği için şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte Başvuru Merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.


YKS başvuru tarihi ne zaman başlıyor, hangi gün bitiyor? İşte ÖSYM YKS başvuru kılavuzu detayları