İŞKUR TYP sorgulama nasıl yapılır?

İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) kura sonuçlarına ilişkin araştırmalar devam ediyor. TYP kura sonuçları ve isim listesi İŞKUR üzerinden başvuru yapanlarca sorgulanıyor. İŞKUR tarafından gerçekleştirilen TYP ilan mülakat ve kura sonuçlarına bulundukları şehirlerin il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden ilan ediliyor. Peki, İŞKUR TYP sonuçları açıklandı mı? TYP sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? İşte TYP sorgulama ekranı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İŞKUR TYP ALIMLARI

İŞKUR TYP başvurularına ilişkin müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremlerin ardından işini kaybedenlere İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 50 bin kişiye hızla istihdam sağlanacağı açıklandı. İŞKUR tarafından gerçekleştirilen TYP ilan mülakat ve kura sonuçlarına bulundukları şehirlerin il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden ilan ediliyor. İşte İŞKUR iş ilan sorgulama ekranı ve TYP alım yapan kurumlar listesi.

İŞKUR TYP alımları hangi illerde yapılacak?

TYP İŞKUR alım yapılacak 56 şehir aşağıdaki iller olacak:

  1. Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Merdin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

TYP sorgulama nasıl yapılır, 2023 TYP sonuçları ne zaman açıklanacak?

İŞKUR TYP kura sonuçları e-Devlet aracılığıyla TYP numarası ile sorgulanabilecek. Adaylar, detaylı bilgileri İŞKUR İl Müdürlükleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla edinebilecek.

Van TYP kura sonuçları 2023 isim listesi açıklandı mı?

İŞKUR TYP başvuru sonuçları Sivas, Elazığ, Diyarbakır Muş ve Van illerinde erişime açıldı.

Van TYP kura sonuçları

Sivas TYP kura sonuçları açıklandı mı?

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, isim listesi ve istenen belgeleri duyurdu.

SİVAS TYP KURA SONUÇLARI

Elazığ TYP kura sonuçları açıklandı mı?

Elazığ İş-Kur TYP Toplum yararına çalışma programına dair kura çekimleri; 30 Ocak 2023 Pazartesi günü tamamlandı. İsim listesi Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.

ELAZIĞ TYP KURA SONUCU İÇİN TIKLAYIN

Adıyaman TYP kura sonuçları 2023 isim listesi açıklandı mı?

İŞKUR Adıyaman TYP başvuru sonuçları erişime açıldı. TYP kura sonuçları e-Devket üzerinden öğrenilebiliyor. Adıyaman Valili tarafından yapılan açıklama ile de kura sonuçları isim listesi yayımlandı.

ADIYAMAN TYP KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Diyarbakır TYP kura sonuçları isim listesi

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan ve noter kurasının 18 Nisan’da tamamlandığı 1.354 personel alımında nihai liste 26 Nisan itibarıyla açıklanacak. İnceleme işlemleri sonrası nihai listede yer alan kişiler TYP programlarından faydalanabilecek. Diyarbakır Valiliği'nin yapacağı duyuruyla Diyarbakır TYP kura sonuçları nihai listeye ulaşabilirsiniz. Duyurunun gün içerisinde yapılması bekleniyor.

DİYARBAKIR TP KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Malatya TYP kura sonuçları isim listesi

Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesine alınacak personeller için kura tarihi 26 Nisan 2023 olarak duyurulmuştu. Kura sonucunda seçilenler 2 Mayıs 2023 ile 31 Ekim 2023 tarihleri arasında geçici işçi statüsünde çalışacak.

Açıklanan kontenjanlara göre, Yeşilyurt Kaymakamlığı'na 847, Battalgazi Kaymakamlığı'na 568, Doğanşehir Kaymakamlığı'na 217, Akçadağ Kaymakamlığı'na 95, Arapgir Kaymakamlığı'na 10, Hekimhan Kaymakamlığı'na 25, Kuluncak Kaymakamlığı'na 10, Yazıhan Kaymakamlığı'na 32 kişi alınacak. Aşağıdaki bağlantıdan Malatya TYP kura sonuçlarını öğrenebilirsiniz. MALATYA TYP KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2023

İŞKUR TYP başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR TYP iş ilanları İŞKUR tarafından yayımlanıyor. Başvuru ekranı üzerinde TYP numarası, uygulama alanı, başvuru başlangıç-bitiş tarihi, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgileri girerek arama yapabiliyorsunuz.

Sadece uygulama alanı kısmını seçerek de aramanızı yapabilirsiniz. Örneğin, MEB güvenlik görevlisi için arama yaptığınızda güncel ilanlar açılıyor.

TYP başvurusu yapmak için bireysel üye olarak giriş yapmanız gerekmektedir. Bireysel üye değilseniz; önce üye olma adımlarını takip ederek İŞKUR Portal Sistemi’ne kayıt olmalısınız.

TYP başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

  1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  4. Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Noter kurası yöntemi,

Liste yöntemi,

Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

TYP Kadın alımı şartları

  1. 35 yaş üstü bireyler,
  2. Engelliler,
  3. Eski hükümlüler,
  4. Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar.

Türkiye İş Kurumu - TYP Arama ve Başvuru - E-ŞUBE

Toplum Yararına Programlar (TYP) nedir?

Toplum Yararına Programlar (TYP), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından, işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde ve işsizliğin uzun süreli olduğu işkollarında işgücü piyasasına yönelik aktif işgücü programlarıdır. TYP'ler, işsizlerin mesleki ve beceri kazanmalarını, çalışma alışkanlığı ve disiplinini geliştirmelerini ve gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

TYP'lere kimler başvurabilir?

TYP'lere katılmak için, İŞKUR'a kayıtlı olmak ve işsiz olmak gerekmektedir. TYP'ler, genellikle 9 ay süreyle düzenlenmektedir. TYP'lere katılanlar, günlük 6 saat ve haftada 30 saat olmak üzere çalışmaktadırlar. TYP'lerde çalışanlara, asgari ücretin net yarısı kadar ücret ödenmektedir.

İşe Başlama Yardımı alanlar dikkat! İki katına çıktı