Uşak Seçim Sonuçları 2023: 14 Mayıs Uşak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi Oy Oranları

2023 Uşak seçim sonuçları, ilçe ilçe oy oranları ve sandık sonuçları belli oluyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye genelinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçları için oy verme işlemi saat 17.00’de sona eriyor. Yaklaşık 60 milyon seçmenin oy verme işleminin sona ermesiyle 14 Mayıs Uşak seçim sonuçları ve ilçe oy oranları YSK tarafından açıklanıyor. Uşak Cumhur İttifakı oy oranı, Millet ve ATA İttifakı oy oranları da belli olacak. Uşak AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, diğer partilerin oy oranları ve çıkardıkları milletvekili listesi anbean Yeni Şafak’ta. İnteraktif Ege Bölgesi Uşak seçim sonuçları Yeni Şafak seçim sayfasında CANLI HARİTA olarak yayınlanacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Uşak Seçim Sonuçları 2023

14 Mayıs Ege Bölgesi Uşak Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu, 28. Dönem genel seçim sonuçları, seçime katılan ittifakların ve partilerin oy oranları anbean haberimizde. Uşak'ta seçime katılan toplam seçmen sayısı, açılan sandık sonuçları, toplam geçerli ve geçersiz oy oranları, ilçelere göre oy oranları ve partilere göre milletvekili dağılımı anlık, canlı Türkiye haritasında güncellenecektir.

2023 Uşak Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre açılan Uşak sandık sonuçları ve oy oranları anbean Yeni Şafak seçim sayfasında harita üzerinden güncellenecek. Takip etmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

UŞAK SEÇİM SONUÇLARI 2023

SEÇİMDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

Bir vatandaşın seçme hakkını kullanması zorunludur, vatandaşlık görevidir. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir.

14 Mayıs Uşak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim Sonuçları

Türkiye geneli 28.Dönem Milletvekili Genel seçimi için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre Uşak sandık sonuçları, parti oy sayısı, ittifak oy oranları ve milletvekili listesi Canlı olarak Yeni Şafak seçim sayfasında güncellenecek. Takip etmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

UŞAK MİLLETVEKİLİ LİSTESİ 2023

UŞAK İTTİFAK SEÇİM SONUÇLARI 2023

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

KULLANILMAYAN OYLAR NE OLUR?

Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.


2023 Uşak ilçe sonuçları ve oy oranları CANLI

Banaz seçim sonuçları 2023

Eşme seçim sonuçları 2023

Karahallı seçim sonuçları 2023

Sivaslı seçim sonuçları 2023

Ulubey seçim sonuçları 2023

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR VE BURSA NE KADAR MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından en son 31 Aralık 2022 nüfus bilgilerinin açıklandığı aktarılan kararda, bu kapsamda 600 milletvekilinin il ve seçim bölgelerine göre dağılımları yer aldı. Buna göre Ankara 36, İstanbul 98, İzmir 28 ve Bursa 20 milletvekili çıkaracak.


28. Dönem Uşak Milletvekilleri Listesi

AK PARTİ UŞAK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. İSMAİL GÜNEŞ

2. FAHRETTİN TUĞRUL

3. HİLAL SABANCI

MHP UŞAK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. AYHAN KINDEN

2. OĞUZ ÇAKMAK

3. MUZAFFER SAİT DÖNMEZ

CHP UŞAK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. ALİ KARAOBA

2. İSMET AKIN

3. SEVİNÇ YAZGAN

İYİ PARTİ UŞAK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. MUHAMMET GÜR

2. DALYAN ÖZDEMİR

3. TOLGA PİRİNÇCİ

Uşak ilçeleri, nüfusu, tarihi ve coğrafi konumu

Uşak, Türkiye'nin batısında yer alan bir ilimizdir. Güneybatısında Aydın, güneyinde Denizli, batısında Manisa, kuzeyinde Kütahya ve doğusunda Afyonkarahisar illeriyle komşudur. İl merkezi, tarihi Uşak Kalesi'nin bulunduğu yüksek bir platoda yer alır. Uşak'ın yüz ölçümü 5.341 km²'dir ve Türkiye nüfusunun %0,66'sını oluşturan 374.431 kişilik bir nüfusa sahiptir.

Tarihi açıdan bakıldığında, Uşak ve çevresi, antik çağda Frigya ve Lidya Krallıkları'nın hakimiyeti altında kalmıştır. Bölge daha sonra Pers, Makedonya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı uygarlıkların egemenliği altına girmiştir. Bu nedenle Uşak, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle oldukça önemli bir şehirdir.

Uşak'ın ilçeleri Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey'dir. İlçelerin tamamı tarihi ve turistik yerlere sahiptir. Uşak'ın tarihi ve kültürel zenginliklerine örnek olarak Uşak Kalesi, Aizanoi Antik Kenti, Kral Mezarları, Clandras Köprüsü, Arhavi Köprüsü ve Eşme Kaplıcaları gösterilebilir.

Uşak'ın coğrafi yapısı, batısında ve güneybatısında yer alan dağlar ve platolar ile doğusunda yer alan ovaların bir araya gelmesiyle oluşur. Uşak'ın doğusunda yer alan Ulubey Kanyonu, Türkiye'nin en derin kanyonlarından biridir. İl ayrıca Uşak Dağları ve Murat Dağı Milli Parkı gibi doğal güzellikleriyle de ünlüdür.

Uşak'ın ekonomisi tarım, hayvancılık, madencilik, tekstil ve turizm sektörlerine dayanır. İlin en önemli tarım ürünleri arasında buğday, şeker pancarı, patates, nohut, üzüm ve kestane bulunur. Ayrıca, Uşak, dünyaca ünlü halılarıyla da tanınmaktadır.

Uşak, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, ekonomik potansiyeli ve turizm imkanlarıyla önemli bir şehirdir. Zengin tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Uşak, her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

2018 İstanbul Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

İstanbul cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Erdoğan oyların yüzde 50’sini alırken, Muharrem İnce İstanbul Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre oyların yüzde 36.9’unu aldı. Selahattin Demirtaş ise oyları yüzde 7,2’sini Meral Akşener oyların yüze 4,8, Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 0,9’unu aldı.

2018 İstanbul milletvekili genel seçim sonuçları

Cumhur İttifakı oy oranı % 51 olurken, AK Parti 51, MHP 8 milletvekili çıkardı. İstanbul seçim sonucu Millet İttifakı ise oyların yüzde 35,9’unu aldı ve CHP 27, HDP 12, İYİ Parti 8 milletvekili çıkardı.

2018 İstanbul'da hangi parti ne kadar oy aldı?

  1. AK Parti % 42,7
  2. CHP % 26,4
  3. HDP % 12,7
  4. MHP % 8,3
  5. İY Parti % 8

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

24 Haziran 2018 Milletvekili seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, AK Parti % 42.6, CHP % 22.6, HDP % 11.7, MHP % 11.1, İYİ Parti % 10 oranında oy aldı. Milletvekili seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı.

Uşak seçim sonuçları: Cumhurbaşkanı, milletvekili ve yerel seçim sonucu oy oranları