Binlerce kişi Halil İbrahim Sofrasında buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı programlarına Halil İbrahim Sofrası iftar programı ile devam etti. Arkeoloji Müzesi önündeki etkinlik alanında düzenlenen iftara Bosna Hersek Reis-Ul Ulema Temsilcileri, Filistin Alimler Birliği Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Yeni Şafak
Şanlıurfa'da binlerce kurulan kişi Halil İbrahim Sofrası'nda iftar yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halil İbrahim Sofrası İftarına binlerce vatandaş katıldı. İftar öncesi halkı selamlayan Başkan Nihat Çiftçi, ilk olarak organizasyonu takip ederek ardından halka seslendi. "Birlik ve beraberliğimizle güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için yola devam ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak şehir kültürünü ayakta tutmaya ve zenginleştirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa, her zaman dostluğun, kardeşliğin ve bereketin şehri olmuştur. İnsan her zaman bu şehirde huzur bulmuştur. Şehrimizin Türk’ü ile Kürt’ü ile Arap’ıyla ve her rengiyle zenginlik olarak bir arada yaşamıştır. İşte böylesine bir zengin şehirde böylesine güzel insanlara hizmet edebildiğimiz için kendimizi şanslı görüyoruz" dedi.

Kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelere hizmet ulaştırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Tüm ilçelerimizde kurduğumuz şehir parklarıyla, yaptığımız bulvarlarla, semt pazarlarıyla, kültür merkezleriyle her ilçeye hizmeti adalet içerisinde götürüyoruz. Kurumsal yaklaşımımız Şanlıurfa’nın her yeri, her ilçesi, her mahallesi gelişsin şeklindedir. Bizim programımızda her yere su götürme projesini tamamlıyoruz. 10 ilçemizde içme suyu tesisleri yapıyoruz. Şanlıurfa halkımız her zaman hizmetin en iyisine layıktır" şeklinde konuştu. Konuşmasında özellikle 24 Haziran seçimlerine de değinen Başkan Çiftçi istikrarın sürmesi için Şanlıurfa halkının sandıkta en iyi oyu kullanacağından emin olduklarını dile getirdi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Başkan Çiftçi, "Ülkemizdeki istikrarın sürmesi ve daha da kalkınan bir Türkiye için halkımız 24 Haziran’da yine sandık başına gidecek. Şimdiye kadar AK Parti’nin hizmetlerini görerek partisini destekleyen halkımız yine aynı doğrultuda kararını verecektir" diye konuştu.

Program daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ardından iftar ikramı ile devam etti.

RAMAZAN
Ramazan orucunun önemi nedir: Neden oruç tutmalıyız?

RAMAZAN
Oruç tutanlar anlattı

RAMAZAN
8 saat tok tutuyor