Altın günü

Şampiyonada ülkemizi kumete branşında temsil eden Enes Erkan, Burak Uygur, Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yakan, katada da Mehmet Yakan ile Dilara Bozan bugün Avrupa Şampiyonluğu için tatamiye çıkacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda ferdi kumite branşında 4, ferdi katada da iki sporcumuz bugün altın madalya için tatamiye çıkacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda 47 ülkeden 495 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda kumite branşında ikisi bayan olmak üzere 4 sporcumuz şampiyonluk mücadelesi verecek. Erkeklerde ferdi kumitede 67 kiloda Burak Uygur, Azeri Niyazi Aliyev ile, +84 kiloda son dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan, Avrupa Şampiyonası'nda üst üste üçüncü altın madalyası için bugün finalde Sırp Slobodan Bitevic'le altın madalya için karşı karşıya gelecek. Kadınlar ferdi kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu, Hırvat Masa Martiovic, 55 kiloda Tuba Yakan da altın madalya mücadelesini son dünya ikincisi Fransız Emilie Thouy'a karşı verecek.

DİLARA VE MEHMET İSPANYOLLARA KARŞI

Avrupa Şampiyonası'nda 30 yıldır mücadele eden Türkiye, tarihinde ilk kez kata branşında yarıştığı iki sporcuyla finale çıkma başarısı göstererek bir ilki başarmıştı. Dilara Bozan ve Mehmet Yakan, bugün bu başarıyı taçlandırmak için tatamiye çıkacak. Mehmet Yakan, İspanyol Damian Quintero'yla, Dilara Bozan ise yine İspanyol Sandra Sanchez'le şampiyonluk mücadelesi verecek. Bugün ayrıca 60 kiloda Aykut Kaya, 75 kiloda Erman Eltemur, 84 kiloda Uğur Aktaş, bayanlarda 50 kiloda Serap Özçelik, 61 kiloda Merve Çoban, 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu, Avrupa üçüncülüğü için mücadele edecekler. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki finalleri sporseverler ücretsiz olarak izleyebilecekler.