Diego Maradona'nın ölümüyle ilgili yeni gelişme: 8 kişi yargılanacak

Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın ölümüyle ilgili sekiz kişi, ölümün önüne geçebilecek müdahalelerde bulunamadıkları gerekçesiyle yargı önüne çıkacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Diego Armando Maradona

Kasım 2020'de geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybeden Maradona'nın ölümünün ardından bakımıyla görevli doktor ve hemşireler hakkında Arjantin'de kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştı. Beyninde oluşan kan pıhtısı sebebiyle ölümünden kısa bir süre önce ameliyat olan Maradona, ailesiyle yaşadığı evinde özel doktor ve hemşirelerin gözetiminde tedavi görüyordu.

The National'ın haberine göre, konuyla ilgili olarak bir tıp heyetinin Maradona'nın tedavisinde 'eksiklik ve düzensizlikler' olduğu yönündeki tespitinin ardından mahkeme, taksirli adam öldürme suçlamasıyla dava açılmasına karar verdi.

Suçlananlar arasında beyin cerrahı ve Maradona'nın kişisel doktoru Leopoldo Luque, bir psikiyatrist ve psikolog, iki doktor, iki hemşire ve patronları yer alıyor. Toplamda 8 kişi, üzerlerine atılan bütün suçlamaları reddetse de, nihai karar mahkeme sonucunda verilecek.