İtalya Kupası’nda zafer Inter’in oldu

Inter, İtalya Kupası final maçında Juventus’u normal süresi 2-2 biten karşılaşmanın uzatma bölümlerinde 4-2 mağlup ederek kupayı 8. kez müzesine götürdü.

Haber Merkezi DHA
Inter, İtalya Kupası'nı 8. kez kazandı

Juventus ile İnter, İtalya Kupası Finali’nde Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Uzatmalara giden maçı Inter 4-2 kazandı.

Inter 7. dakikada Nicolo Barella ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skor ile sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Juventus, 50’nci dakikada Alex Sandro, 52. dakikada ise Dusan Vlahovic’in golleriyle 2-1 öne geçti. Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, Inter’in 80. dakikada kazandığı penaltıyı gole çevirerek skoru 2-2’ye getirdi. Karşılaşmanın normal süresi 2-2 sona erdi.

Uzatmalara iden maçın 99. dakikada bir penaltı daha kazanan Inter’de bu sefer, Ivan Perisic meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 3-2’ye getirdi. Hırvat oyuncu 102. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 4-2 yaptı. Karşılaşmanın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Inter rakibini 4-2 mağlup etti ve kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Inter tarihindeki 8. kupayı müzesine götürdü

Inter, Juventus’u 4-2 mağlup ederek tarihinde 8’inci kez İtalya Kupası’nı müzesine götürme başarısı gösterdi. Bu kupayı son olarak 2010-2011 sezonunda kazanan Inter, 14 kez kazanan Juventus ile 9 kez kazanan Roma’nın ardından kupayı en çok müzesine götüren 3’üncü takım olmayı başardı.

Kartal'ın rotası Milan Djuric