Millet bahçesine 'Samsunspor Anıtı' yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da eski stadyumun yerine yapılacak millet bahçesine, 1989'daki kazada vefat eden Samsunsporlu futbolcular için anıt dikileceğini açıkladı.

Haber Merkezi IHA
Samsunsporlu taraftarların vefat eden futbolcular için yaptığı koreografi.

AK Parti Samsun Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1989'da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcuları unutmadı.

Erdoğan, “Kazada hayatını kaybeden 5 kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. Samsunspor o elim kazadan beri kırmızı-beyaz rengine siyahı eklemiş ve yoluna devam etmiştir. Millet Bahçesi’ne, bu kazada hayatını kaybedenlerin hatırasını yaşatacak bir anıt dikerek ahde vefamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Son deplasman: 20 Ocak 1989
Samsunspor eski başkanı ve futbolcusu Emin Kar, 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken kaza yapan Samsunspor takım otobüsünün içerisinde bulunuyordu. yenisafak.com ekibi, Samsun'da, Samsunspor'un eski stadyumunda Emin Kar ile buluştu. Kırmızı ve beyaz olan renklerinin yanına siyahın eklenmesine neden olan kazayı anlatan Kar, Samsunsporlu taraftarların bu olayı hiçbir zaman unutmaması gerektiğini ve taraftarların da şu günlerde zor bir dönemden geçen takımlarına sahip çıkmasını gerektiğini söyledi.