Trabzonspor CAS’tan tarih aldı

Bordo-mavili kulüp, 2010-2011 sezonunda yaşanan şike iddiaları süreci kapsamında reddedilen dosya için yeniden CAS’a müracat ederek, 15 Aralık için duruşma tarihi aldı. UEFA ve FIFA ile ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu, yaptığı açıklamada, “Umutlu gidiyoruz çünkü sonuna kadar haklıyız” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Trabzonspor CAS’a müracat ederek, 15 Aralık için duruşma tarihi aldı.

Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunda yaşanan şike iddiaları süreciyle alakalı sunduğu dosyanın FIFA Disiplin Komitesi Başkanı tarafından reddedilmesinin ardından bir ay önce başvuruda bulunduğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) yeniden tarih aldı. Trabzonspor Yönetimi’nin başvurusunu değerlendiren CAS yetkilileri, 15 Aralık tarihi için bordo-mavili kulübe duruşma günü verdi. Trabzonspor’da UEFA ve FIFA ile İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Aralık ayında bordo-mavili kulübün kongresi olduğu için bu tarihi değiştirme yönünde girişimde bulunduklarını belirterek, “Çünkü tam seçime denk geliyor. Yeni yönetim oluşursa diye biz de bu tarihi 1 ay sonrasına alınmasını talep ettik. Aynı hafta içerisinde olmasın diye bu yönde girişimimiz oldu. Kabul edilir, edilmez önemli değil. Edilmezse Aralık’ta CAS’ta duruşmamız var” ifadelerini kullandı.

BU DAVANIN SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

CAS duruşmasına umutlu gideceklerini aktaran Bülbüloğlu, “Daha önce de Lozan’da CAS davasına katılmıştık. Avukatlarımız ve yönetimimizle birlikte burada savunma yapacağız. CAS dosyayı alıp 3-4 ay sonra kararını açıklayacak. Bu davanın sonuna kadar gideceğiz. Ne kadar detay ve bilinmesi gerekilen şeyler varsa hepsini hazırladık. Umutlu gidiyoruz çünkü sonuna kadar haklıyız. Bütün dosyalar açık ve net” diye konuştu.

Karaman’dan Hugo ve Sosa’ya özel görev

Zirveye giden yolda Pazartesi günü oynanacak Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçının önemini futbolcularını aşılayan teknik direktör Ünal Karaman, son haftaların formda isimleri Rodallega ve Sosa ile de baş başa görüşüp özel sorumluluklar yükledi. Sosa’ya tecrübesini sahaya yansıtmasını söyleyen ve orta alandaki topları pas trafiğinin ardından dikine kullanmasını isteyen Karaman, top rakipteyken ise takımı öne çıkartarak önde basmasını söyledi. Rodallega’ya ise araya atılacak toplarda sürekli hazır olmasını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, kaleyi gören yerden şut atmasını ve alan daraltmada takıma yardımcı olmasını istedi.

  • Pereira anons etti, biletlere ilgi arttı
  • Trabzonspor’un Portekizli oyuncusu Joao Pereira’nın, belediye hoparlöründen yaptığı anonsla vatandaşları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına davet ettiği görüntüler sosyal medyada ilgi gördü. Bordo-mavili kulüp tarafından hazırlanan, hem kulübün hem de Pereira’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan video, yaklaşık 2 milyon kişi tarafından izlendi. Çağrıya kulak veren bordo-mavili taraftarın Pazartesi günü maça yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.