Transfere borç engeli

Oyuncuların alacakları, bonservis taksitleri ve menajer ücretleri için kaynak arayışına giren G.Saray yönetiminin, şimdi de 32 milyon TL'lik gecikmiş vergi ve SGK borcu ile karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların, bu borcu ödemediği takdirde UEFA kuralları gereği transfer yapamayacağı kaydedildi.

Umut Yılmaz Yeni Şafak
Mustafa Cengiz ve yönetiminin önündeki mali sıkıntılar bitmek bilmiyor

Galatasaray'da göreve geldiğinden beri ekonomik sıkıntılarla boğuşan Mustafa Cengiz ve yönetiminin önündeki mali sıkıntılar bitmek bilmiyor.Futbolculara alacakları 5 milyon Euro'nun yanı sıra sezon başında kadroya katılan oyuncuların bonservis taksitleri ve menajerlerin ücretleri konusunda da darboğaza giren sarı-kırmızılı yönetimin şimdi de gecikmiş vergi ve SGK borçları nedeniyle sıkıntı yaşadığı ortaya çıktı. Galatasaray'ın şu anda 32 milyon TL gecikmiş vergi ve SGK borcu olduğu öğrenildi. Bu borç ödenmeden, UEFA kuralları gereği sarı-kırmızılıların transfer yapamayacağı kaydedildi. Bunun yanında takımın tamamının 4 aydır ödemelerde yaşanan sıkıntı nedeniyle yönetime ihtarname çektiği kaydedildi.

YÖNETİM HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Gelinen noktada yönetimin kaynak arayışlarını hızlandırdığı ve hafta başında ödeme sorununu ortadan kaldırmak için harıl harıl çalıştıkları belirtildi. Başkan Mustafa Cengiz'in bir yandan Ekim ayından bu yana düzenli ödeme yapılmayan futbolculara vermek için para aradığı, diğer yandan ise sürekli olarak karşısına çıkan yeni ödemeler karşısında adeta şoka uğradığı belirtildi. Göreve gelir gelmez 5 milyon Euro futbolcu alacakları ödemesini kucağında bulan G.Saray Başkanı, kısa vadede vergi borçları, transfer taksitleri ve kulüp personeli maaşları gibi her gün yeni bir ödeme planı ile karşı karşıya kalıyor. Cengiz'in, yönetim kuruluyla yaptığı toplantıda herkesin elini taşın altına sokmasını istediği ve bankalar ve finans kuruluşlarından söz konusu ödemeleri yapabilmek için acilen kaynak bulmalarını istediği ifade edildi. Yönetimin ise "Önce futbolcuların borcunu ödeyelim. Sonra vergi borcunu kapatalım. Gerekirse transfer yapmayalım" dediği öğrenildi.

Aslan'da N'Diaye çıkmazı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in, Badou N'diaye ile yakından takip eden İngiliz kulübü Stoke City’nin teklifini değerlendirmeye aldığı kaydedildi. İngilizler, 15 milyon Euro garanti paranın yanı sıra 1 milyon Euro da bonuslar içeren teklifi yineledi. Senegalli oyuncunun menajerinin, kulübe gelerek resmi teklifi yeni yönetime ilettiği de kaydedildi. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyetiyle yöneticiler Okan Böke, Ünal Çeviköz ile Futbol A.Ş.'de yer alacak isimler Burak Elmas ile Abdurrahim Albayrak'ın bu satışa karşı çıktıkları belirtildi.

  • 4 ay geriden geliyoruz
  • G.Saray'da taraftarların oluşturduğu ve sarı-kırmızılı takıma yardım amacıyla hayata geçirilen 'Yellow Friday' (Sarı Cuma) etkinliğine ilgi büyük oldu. Sarı-ktırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz de, Türk Telekom Stadı'ndaki GS Store'dan alışveriş yaparak etkinliğe katıldı. Cengiz, "Müthiş bir olay Sadece Türkiye'ye değil, bütün dünyaya örnek oldu. Ödemelerde 4 ay geriden geliyoruz. Galatasaray'ın devasa gücü bunu aşacaktır. Buna inanın. Galatasaray'ın önünü temliklerle, hacizlerle kapatmaya gelmedik. Taraftarın refleksi de bu. Onlara teşekkür ediyorum" dedi. Cengiz, 5 bin TL'lik ödeme yaptı.

Cimbom, evinde seri peşinde

Sezonun ikinci yarısındaki ilk maçında Kayserispor'u deplasmanda 3-1 yenen Galatasaray, bugün sahasında Osmanlıspor'u konuk edecek. Galatasaray, Osmanlıspor müsabakası öncesi sahasında yaptığı son 11 lig maçını kaybetmezken bu mücadelelerde 10 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar, bugün de kazanarak iç sahadaki serisini devam ettirmek istiyor.