Dev platformlara siber saldırı: Toplamda 26 milyondan fazla hesap çalındı

Apple, Amazon ve Facebook, Netflix ve Paypal'ın da aralarında bulunduğu birçok farklı platformdaki kullanıcıların verileri ele geçirildi. Tahminler, toplamda 26 milyondan fazla hesaba dair çeşitli bilgilerin ele geçirildiği belirtiliyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Siber saldırı

Siber saldırılar artık internet kullanıcıları için neredeyse kaçınılmaz hale geldi. Genel hatlarıyla bakıldığında Facebook, Twitter, Instagram ya da benzer platformlara düzenlenen saldırılar ise artmaya devam ediyor. Son örnekse ise başrolde Apple, Amazon ve Facebook'un da aralarında olduğu birçok platform yer alıyor.

Toplamda 3.25 milyondan fazla cihazı baz alan yeni saldırıdan toplamda 26 milyon civarında kişinin etkilendiği düşünülüyor. Yani aslında diğer bir deyişle milyonlarca kullanıcı verisi ele geçirilmiş durumda.

Bu noktada elbette güvenliği artıran çok basit önlemler var. Özellikle güçlüşifre belirleme ve iki aşamalı kimlik doğrulamayı etkinleştirme bile saldırganla baş etmek için basit ama etkili çözümler arasında yer alıyor.

Hangi veriler ele geçirildi?

NordLocker isimli güvenlik şirket, bu saldırıların Windows sistemleri hedef aldığını özellikle belirtiyor. Ayrıca buna ek olarak toplamda çalınan veri miktarının 1.2 TB seviyesinde olduğu da belirtiliyor.

Kullanıcılara ait şifreler, profil bilgileri ve birçok farklı kişisel verisinin çalındığı belirtiliyor. Hatta ödeme yöntemleri için de aynı durumun söz konusu olduğu belirtiliyor.