Instagram 4 kişilik canlı yayın özelliğini duyurdu

Instagram, yeni güncellemenin ardından 4 kişinin canlı yayın yapılmasını sağlayan Canlı Odalar özelliğini duyurdu. Böylece içerik oluşturucuların çok daha geniş bir kitleye ulaşması söz konusu olabilir.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Instagram

Instagram, canlı yayın özelliğini tek bir akışta ikiden fazla yayıncıyı barındıracak şekilde genişletiyor. Böylece platformda dört kişiye kadar birlikte yayın yapmak mümkün hale geliyor. Canlı Odalar olarak isimlendirilen sistem aslında yayıncı sayısının artmasıyla izleyici kitlesinin de artmasını temel alıyor. Her ne kadar bazı kişiler için aktif olsa da tüm kullanıcılara yayılması bir haftayı bulacak gibi görünüyor.

Daha geniş bir kitleye ulaşma konusunda fayda sağlayacak.

Geçtiğimiz sene salgın nedeniyle karantinaların başladığından beri insanlar Instagram'ın canlı yayın özelliğini epey aktif olarak kullanılıyor. Hatta bu noktada sosyal ağlarda da birtakım düzenlemeler söz konusu oluyor. Mesela COVID-19 hakkındaki yönergeler doğrudan Instagram'dan paylaşılıyor ve kullanıcılar bilgilendiriliyor.

Platform geçen sene canlı yayın özelliğinde birtakım güncellemeler yapmıştı. Eskiden yayınlar bittiğinde otomatik olarak siliniyordu. Ancak artık IGTV'ye kaydedilip sonradan izlenmesi de sağlanabiliyor.

Instagram kullanıcı engelleme konusunda yeni bir adım atıyor

Instagram DM bölümüne nefret söylemlerine has yeni kararlar geliyor