|

Trump'tan koronavirüse yeni isim: Çin Virüsü

Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavururken ABD Başkanı Donald Trump'tan bu virüse yeni isim geldi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Amerikan endüstrisini destekleyeceklerini aktaran Trump, koronavirüse "Chinese Virus" (Çin Virüsü) dedi.

02:20 - 17/03/2020 Salı
Güncelleme: 02:40 - 17/03/2020 Salı
Yeni Şafak
Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan endüstrisini içinde bulunmuş olduğu ekonomik krizden kurtarmak için sözler verirken koronavirüsü "Chinese Virus" (Çin Virüsü) olarak adlandırdı.

  • Trump, sosyal medyada kullanmış olduğu "Çin Virüsü" tabirinden dolayı sert tepkiler alırken, pek çok kullanıcı kendisini ırkçılıkla suçladı.


ABD'de geliştirilen bir koronavirüs aşısı bugün ilk kez Washington eyaletinde test edilecek. Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının testi Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacak. Testin sağlıklı 45 gönüllü deneğe uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi.



#Donald Trump
#Koronavirüs
#Çin
4 yıl önce