|

Ayasofya kararı Avusturya'yı korkuttu: On yıl sonra biz de aynı şeyleri yaşamayalım

Ayasofya'nın ibadete açılması için geri sayım başladı. 86 yıl sonra 24 Temmuz'da ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. Hem Türkiye'de hem de dünyada büyük yankı uyandıran tarihi yapının cami olması Batı'yı çıldırttı. Durumu hazmedemeyerek hadsiz açıklamalar yapan son ülke Avusturya oldu. Avusturya Özgürlük Partisi sosyal medyada "Radikal İslamcılığa karşı mücadele kararlı eylem gerektirir. Tıpkı Hristiyan Ayasofya'nın bugün cami haline gelmesi gibi, Aziz Stephen Katedrali de 10 yıl sonra aynı akıbeti yaşamamalı” notuyla bir afiş yayınladı.

09:24 - 18/07/2020 Cumartesi
Güncelleme: 09:47 - 18/07/2020 Cumartesi
Diğer
Ayasofya Camii'nde ilk namaz 24 Temmuz'da kılınacak.
Ayasofya Camii'nde ilk namaz 24 Temmuz'da kılınacak.
Ayasofya geçtiğimiz hafta Danıştay 10. Dairesi, kararıyla cami statüsünü geri kazanmıştı. ABD'den Yunanistan'a, Fransa'dan Kıbrıs'a kadar birçok ülke bu karara tepki gösterdi. Son olarak o ülkelere Avusturya da katıldı. Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Başkan Yardımcısı Dominik Nepp, sosyal medyadan Ayasofya ile ilgili paylaşım yaptı.


Yapılan paylaşımda, “
Radikal İslamcılığa karşı mücadele kararlı eylem gerektirir. Tıpkı Hristiyan Ayasofya'nın bugün cami haline gelmesi gibi, Aziz Stephen Katedrali de 10 yıl sonra aynı akibeti yaşamamalı
” notuyla bir afiş yayınladı.


İslamofobik paylaşımlar

Daha önce başörtülü kadınalarla ilgili ırkçı fadeleriyle tanınan FPÖ’nün Viyana yetkilisi Dominik Nepp de Twitter hesabından Ayasofya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili birçok paylaşımda bulundu.

"Türkiye'yi Avrupa'dan uzaklaştırır"

Daha önce Ayasofya'nın statüsü hakkındaki kararı eleştiren Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, derin üzüntü duyduğunu ve kararın Türkiye'yi Avrupa'dan uzaklaştırdığını ifade etmişti.

#Ayasofya camii
#Erdoğan
#avusturya
4 yıl önce