|

'En seviyesiz gazete' ödülü Alman BILD gazetesine

Almanya'da en kötü habercilik yapan gazetelere temsili olarak 'Altın patates' ödülü veriliyor. Bu yılki ödül 'ırkçı ve seviyesiz' haberlerinden dolayı BILD Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt' verildi.

Yeni Şafak
15:25 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Diğer
'Altın Patates' ödülü
'Altın Patates' ödülü

Almanya'da yabancıları hedef gösteren yayınlarıyla göçmenlere dönük ırkçılığı körükleyen BILD Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt, "Altın Patates" ödülüne layık görüldü.

Seviyesiz haberciliğin sonucu olan ödülü Yeni Alman Medyacılar Derneği (NdM) verdi. Ilk kez verilen ödül, 3 Kasım'da Berlin'de takdim edilecek. Gazetenin kışkırtıcı haberleriyle önyargı körüklediği, korku saldığı, gazetecilik standartlarını ayaklar altına aldığı belirtildi.

'BILD, gelişme gösteriyor fakat hala ırkçı'

Ödülü BILD gazetesine vermelerinin sebebini ise jüri şöyle açıklamış:

  • BILD bizim açımızdan bakıldığında toplumdaki çeşitliliği rahat bir şekilde tasvir edebilme açısından büyük bir gelişme gösterdi. Ama Julian Reichelt ile BILD gazetesi, hiçbir zaman ileriye gidememiş hep geriye gitmiştir.
  • Bizim bu kararı vermemizdeki asıl neden BILD gazetesinin kendini konumlandırdığı kışkırtıcı habercilik, önyargı körükleme ve toplumda korku oluşturma durumundan kaynaklanmaktadır.
  • Konu göç ve mülteciler olduğu zaman uyguladığı çifte standart, içeriklerdeki oluşturulan göçmen ve göçmen olmayan profili ülkemizin çok kültürlülük fikrine ters düşmektedir.

Ödül Berlin'in Kreuzberg eyaletinde 3 kasım günü törenle dağıtılacak. Julian Reichelt de törene ödülünü alması için davet edildi.


#Julian Reichelt
#Altın Patates
#Bild
5 yıl önce