|

Erdoğan'ın açıklaması Belçika'da istifa getirdi

Brüksel'de 34 kişinin öldüğü, 250 kişinin de yaralandığı bombalı saldırılar sonrası İçişleri Bakanı Jan Jambon istifa etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Jambon'un sorumluluğu üstlenerek istifa ettiği belirtildi.

Yeni Şafak
15:26 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:49 - 24/03/2016 Perşembe
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır" açıklaması Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifa etmesine neden oldu.



Belçika gazetesi "Le Soir"in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İbrahim El Bakraoui'nin Türkiye tarafından Belçika'ya iade edildiğini açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Jan Jambon sorumluluğu üstlenerek istifa etti.



Ancak İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifası Başbakan Chales Michel tarafından kabul edilmedi.



Belçika Adalet Bakanı Koen Geens'in de istifa kararı aldığı belirtildi.



Türkiye gönderdi Belçika umursamadı


Brüksel'deki 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 230 kişinin de yaralandığı kanlı terör saldırısını Halid ve İbrahim EL Bakraoui kardeşler ile Najim Laachraoi'nin gerçekleştirdiği belirlenmişti. Teröristlerden İbrahim EL Bakraoui'nin geçtiğimiz yıl Suriye'ye gitmek üzereyken Türkiye'de gözaltına alındığı ve sınır dışı edildiği ortaya çıkmıştı. Antalya'da yakalanan Najim Laachraoui hakkında ise Brüksel, Ankara'ya 'o kişi temiz' raporu verdiği ortaya çıkmıştı.




#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Brüksel
#Başbakan Charles Michel
#İbrahim El Bakraou
8 yıl önce