|

İşgalciden Nazi yöntemleri: Firarileri bulamayınca hapishanelerde işkenceye başladılar

Firar eden 6 Filistinli mahkumu bulamayan işgalci İsrail yönetimi, öfkesini hapishanelerde esaret altında bulunan Filistinlilere Nazi usulü yöntemler uygulayarak çıkarıyor. Filistinli mahkûmları kelepçeleyerek işkence uygulayan İsrail güvenlik güçleri, aç bıraktığı hükümlülerin bahçeye çıkmasına ve aileleri ile görüşmesine izin vermiyor.

Dış Haberler
00:00 - 10/09/2021 Cuma
Güncelleme: 05:57 - 10/09/2021 Cuma
Yeni Şafak
Londra merkezli The New Arab’ın haberine göre İsrail güçleri, hapishanelerde esir tuttuğu Filistinlileri kelepçeleyerek ceza odalarında işkence uyguluyor.
Londra merkezli The New Arab’ın haberine göre İsrail güçleri, hapishanelerde esir tuttuğu Filistinlileri kelepçeleyerek ceza odalarında işkence uyguluyor.
Dört gündür tüm imkanlarını seferber ettiği halde firar eden 6 Filistinli firariyi bulamayan işgalci İsrail, öfkesini Filistinli mahkûmlara Nazi yöntemleri uygulayarak çıkarıyor.
Londra merkezli The New Arab’ın haberine göre İsrail güçleri, hapishanelerde esir tuttuğu Filistinlileri kelepçeleyerek ceza odalarında işkence uyguluyor.
Filistinli mahkûmları aç bırakan İsrail güvenlik güçleri, hükümlülerin bahçeye çıkmalarına ve aileleri ile görüşmelerine müsaade etmiyor. Gilboa, Megiddo, Negev, Rimon ve Ofer başta olmak üzere tüm İsrail cezaevlerinde çok ciddi gerginliğin hâkim olduğu belirtiliyor. İsrail’in zulmüne sessiz kalmayan Filistinliler ise Kudüs’te sokaklara döküldü.


AÇ BIRAKIYORLAR

  • Habere göre, 6 Filistinli mahkûmun firar etmesinden sonra İsrail güvenlik güçleri hapishanelerdeki baskıyı arttırdı ve çeşitli önlemler aldı. The New Arab’a konuşan Filistin Tutuklular ve Eski Tutuklular İşleri Komisyonu sözcüsü Thaer Shreiteh, İsrail’in hapishanelerdeki Filistinli esirler üzerinde baskı kurmak için çeşitli eziyetler uyguladığını ifade etti.
    Firar sonrası, hapishanelerde uygulamaların sertleştiğini belirten Shreiteh, Filistinli mahkûmların aç bırakıldığını, verilen yemekler azaltıldığını ve bazı öğünlerde yemek verilmediğini belirtti.
    Habere göre tüm cezaevlerindeki koğuşlar kapatıldı, mahkûmların hapishane bahçesine çıkması yasaklandı. Ayrıca siyasi mahkumların aileleriyle görüşmeleri de engellenmeye başlandı.

CEZA ODALARINDA DARP

İşgalci güç, kaçan mahkumların 5’inin mensubu olduğu İslami Cihad Hareketi’nin hapishanelerde bulunan liderlerine de baskı uygulamaya başladı.
Habere göre Al-Jalamah Hapishanesinde bulunan hareketin liderleri, diğer mahkûmlardan izole edildi ve farklı koğuşlara yerleştirilerek sorguya tabi tutuldu. Direnen mahkûmların ise tecrite yollandığı ve ceza odalarında kelepçelenerek darp edildiği belirtildi.
Filistin Esirler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinli tutuklulara yönelik
“Nazi suçları”
işlediğini belirterek, uluslararası topluma Filistinli tutukluları koruması için devreye girme çağrısı yaptı.

Kudüs’te gösteriye müdahale

  • İsrail’in zulmüne sessiz kalmayan Filistinliler Kudüs’te sokaklara döküldü. Akşam saatlerinde Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda toplanan onlarca Filistinli, İsrail’in cezaevlerindeki tutuklulara baskılarını protesto etmek ve tutuklulara destek vermek amacıyla gösteri düzenledi.
    Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla çok sert müdahalede bulunan İsrail güçlerine, göstericiler taş ve molotoflarla cevap verdi. Çıkan çatışma sonucu sokaklar savaş alanına döndü.
    Polislerin müdahalesi sonucu 2 Filistinli plastik mermiyle, 1 Filistinli ses bombasıyla, 1 Filistinli de darp sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
#İsrail
#Filistin
#Nazi
3 yıl önce