|

Kuzeni Rifat, Esed'e isyan bayrağı açtı: Lidere ihtiyacımız var

Türkiye Suriye'de 34 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından başlattığı 'Bahar Kalkanı' harekatında Esed güçlerine ağır darbe indirildi. Kayıpların önüne geçemeyen Şam yönetiminde, Esed'in liderliği tartışma konusu oldu. Esed'in kuzeni Ribal Rifat, taht kavgası için isyan fişeğini ateşledi. Rifat, bir lidere ihtiyaçlarının olduğunu açıkladı.

14:18 - 3/03/2020 Salı
Güncelleme: 15:12 - 3/03/2020 Salı
Yeni Şafak
Ribal Rifat Esed.
Ribal Rifat Esed.

Katil Esed'in kuzeni Ribal Rifat Esed'in katıldığı bir programda Suriye rejiminin yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu söyledi. Esed'e karşı kuzenin başlattığı isyanı gazeteci Faysal Kasım duyurdu. Kasım yaptıpı paylaşımda, Esed'in kuzeni Rifat Esed'in "Suriye'nin terörle mücadele edecek, düşmanı bozguna uğratıp zafer ve güvenlik sağlayacak bir lidere ihtiyacı var" dediğini aktardı.


  • Türkiye, 27 Şubat'ta başlattığı 'Bahar Kalkanı' harekatı kararlıklıkla devam ettiriyor. Faysal Kasım'ın sosyal medyadan paylaştığı mesaja çok sayıda destek yorumu geldiği görüldü. Şam'da gücünü günden güne kaybeden Esed'e karşı Şam'da yükselen tepkilerin yeni bir boyut kazanacağı bir süredir konuşuluyor.


#Esed
#Suriye
#İdlib
#SİHA
4 yıl önce