|

New York Times gazetesi de boş durmadı: Amerikan basınından Boğaziçi'ndeki olaylara destek

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provakatif gösterilere ABD basınından da destek geldi. Washington'daki Kongre baskınını "Çete baskını" olarak nitelendiren New York Times gazetesi İstanbul'daki Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek verdi. Gazete Boğaziçi'ndeki gösterilerle ilgili "Öğretim üyeleri, her gün sosyal mesafeli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı rektörün makamına sırt çeviriyorlar." dedi.

11:02 - 2/02/2021 Salı
Güncelleme: 12:33 - 2/02/2021 Salı
Yeni Şafak
Boğaziçi'ndeki eylemler sürüyor.
Boğaziçi'ndeki eylemler sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokatif gösterilere ABD basınından da destek geldi. ABD'de kongre baskınını "Çete baskını" olarak nitelendiren New York Times gazetesi konu Türkiye olunca protestolara destek verdi.

KONGREYİ BASANLAR "BOZGUNCU"

New York Times gazetesi Kongre baskınını "Bozguncuların işgali, özgürlüğü zedeleyen öfkeli kalabalık" olarak vermişti.

Gazete Boğaziçi'ndeki gösterilerle ilgili ise "Öğretim üyeleri, her gün sosyal mesafeli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı rektörün makamına sırt çeviriyorlar." dedi.

'BASKI VAR' İDDİASI

Gazete, protestolardan fotoğraflara yer vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu üniversiteyi kontrol altına almaya çalıştığını iddia etti.

Türkiye'de demokrasi olmadığı havasını estirmeye çalışan ABD merkezli kuruluş, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra olağanüstü hal altında gazetecilere, siyasetçilere ve insan hakları aktivistlerine baskı yapıldığını öne sürdü.


PROTESTOLAR SÜRSÜN

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterileri köpürtmeye çalışan gazete, "öğrencilerin polisle çatıştığını", yine öğrencilerin Bulu’nun ataması geri çekilinceye veya istifa edene kadar protestoyu sürdürecekleri konusunda ısrarcı olduğunu aktardı.



#BOĞAZİÇİ
#protesto
#new york times
3 yıl önce