|

Orlando saldırganı katliam sırasında Facebook'ta takılmış

Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübünde 49 kişiyi öldüren saldırgan Ömer Metin'in, saldırı sırasında eşine mesaj çektiği ve katliamın sosyal medyada konuşulup konuşulmadığını görmek için Facebook'tan 'Pulse Orlando' diye arama yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:36 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 08:41 - 17/06/2016 Cuma
Diğer

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde, Pulse adlı bir gece kulübünde 49 kişiyi öldüren ve 50 kişiyi yaralayan saldırgan Ömer Metin'in katliam sırasında karısına telefondan mesaj çektiği ortaya çıktı.



CNN'in haberine göre 12 Haziran'da yerel saatle gece 04.00 sularında, yani saldırıya başladıktan yaklaşık iki saat sonra, Metin'in karısı Nur Salman'a mesaj çektiği ve 'haberleri görüp görmediğini' sorduğu öğrenildi.



Mesajlaşma sırasında eşinin de Metin'e 'seni seviyorum' dediği ve birkaç kez aradığı ancak cevap alamadığı kaydedildi.



2011'de evlenen Metin ile Salman'ın 3 yaşında bir oğulları bulunuyor.



Metin saldırıyı gerçekleştirdiği sırada Facebook'ta vakit geçirdiği belirtildi.



İki saat boyunca kulüptekileri rehin alan Metin'in bu esnada Facebook'tan, saldırının sosyal medyada konuşulup konuşulmadığını kontrol ettiği ve defalarca 'Pulse Orlando' ve 'shooting' kelimelerini arattığı görüldü.



"Amerika ve Rusya IŞİD'i bombalamayı durdurun" yazan Metin, "Bize hava saldırıları yaparak masum kadın ve çocukları öldürüyorsunuz. Şimdi IŞİD'in intikamını tadın" ifadelerini kullandı.












#Ömer Metin
#Orlando
#Omar Mateen
8 yıl önce