|

Orlando saldırganı kulübün müdavimi

Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübünde 49 kişiyi öldüren Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in daha önce kulübe defalarca gittiği ve eşcinseller için hazırlanan arkadaşlık uygulamalarını kullandığı iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:26 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Orlando Sentinel'e konuşan Pulse adlı gece kulübünün dört daimi müşterisi, Metin'i daha önce gördüklerini, bir kişi de Metin'in üç yıl öncesinden tanıdığını söyledi. Los Angeles Times'a konuşan kulübün daimi müşterilerinden Kevin West ise arkadaşlık uygulaması üzerinden Metin'le son bir yıl içinde farklı zamanlarda mesajlaştıklarını belirtti.



TRUMP'tan yine nefret söylemi


ABD Başkanı Barack Obama'nın Orlando kentini Perşembe günü ziyaret edeceği bildirildi. Öte yandan Orlando saldırısına tepki gösteren başkan adaylarından Hillary Clinton, ABD başkanı seçilmesi halinde bireysel eylemlerde bulunabilecek bu tür “yalnız kurt” saldırılarını en önemli öncelikleri arasına alacağını belirterek, ulusal birlik çağrısı yaptı. Müslüman karşıtı ve yabancı düşmanı söylemleriyle öne çıkan Donald Trump ise bir kez daha Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi gerektiğini söyledi.


#Orlando saldırganı
#Obama
#Hillary Clinton
#Donald Trump
8 yıl önce