|

Rusya'dan gözdağı: Nükleer denizaltıdan Zirkon güdümlü balistik füze fırlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Putin'in "Dünyadaki herhangi bir noktayı vurabileceğini ve ABD’nin füze savunma sistemlerinin karşısında etkisiz kalacağını" söylediği Zirkon hipersonik füzesini Barents Denizi’nde ilk defa bir nükleer denizaltıdan ateşlendiği duyurdu

11:32 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 4/10/2021 Pazartesi
IHA
Arşiv
Arşiv

Rusya, ses hızının 9 katına kadar çıkabilen hipersonik seyir füzesi Zirkon’u test etmeye devam ediyor.

Rusya, geliştirilmesine öncelik verdiği balistik füzelerin en önemlilerinden olan "Zirkon" hipersonik füzesini denedi. Zirkon hipersonik füzesinin, Barents Denizi’nde Severodvinsk nükleer denizaltısından ateşlenen denizaltının başarılı bir şekilde test edildiği aktarıldı.


Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“Rusya Donanması’na ait Severodvinsk nükleer denizaltısından ilk kez bir Zirkon hipersonik balistik füze test edildi” denildi. Füzenin belirlenen hedefi vurduğu ifade edilerek, "Atış, Barents Denizi sularından başka bir deniz hedefine gerçekleştirildi. Objektif kontrol verilerine göre, belirlenen hedef vuruldu."

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, 19 Temmuz'da Barents Denizi’nden 350 kilometre ötede bulunan bir kara hedefine yönelik olarak Amiral Gorşkov sınıfı bir firkateynden Zirkon füzesi testi yapıldığını duyurmuştu.

#Rusya
#Savunma Bakanlığı
#Zirkon
#Hipersonik
#Putin
3 yıl önce